Citat:
În prealabil postat de anita
Da ,ultima propozitie va caracterizeaza domnule Zaharia.
Cum adica "dusa" dupa monarhie?
Va rog sa fiti mai explicit.
Domnule ,ce am facut eu atunci pentru Rosia Montana nu se mai face acum ,am adunat semnaturi pentru referendum.
Poate ca daca sunteti atat de direct in intrebari o faceti cu un scop ,vreti sa ne spuneti d-voastra ce ati facut ,in general cand ii judeci pe altii te situezi la un nivel superior.
Modul in care puneti d-voastra problemele aici si felul taios de a-i sanctiona pe altii nu are nici o legatura cu ortodoxia.
Lasati judecata lui Hristos .
|
Sora, intentionez sa opresc dialogul cu dvs. deoarece nu vorbiti direct de suvbiectul la care va tot invit sa perorati.
De asemenea , continuati sa raspundeti ca o tinara tare energica si nonsalanta, ori aceasta contrasteaza mult cu o atitudine fireasca despre subiectul pus in dicutie !
,,Ultima propozitie" ne caracterizeaza pe noi toti si nu numai pe mine . Este o chestiune stintifica , clara ... desi nu inteleg de ce dvs. ii dati alt sens ? Bine, inteleg , ca inafara de caramele si frisca mai inghit si aiureli doar in momentul in care doresc, si atit !
Ce nu itelegeti cind folosesc cuvintul ,,dusa" ? sau doriti sa incep sa postez din propriile dvs. idei postate ? Recititi-va singura parerile si veti intelege pina la urma ! Doar va spun ca este un eufemism.
Sora , in momentul in care am luat cunostinta de faptul ca ,,ati facut si dvs. ceva pt Rosia" am crezut ca ati facut greva foamei in fata Guvernului , sau ca ati refuzat sa mai beti apa din pinza freatica a Romaniai de pina la 200 metri adincime deoarece este declarata oficial ca fiind poluata mixt (si organic si neorganic) pina in clipa in care afacerea RM nu se va opri complet, sau am crezut ca ati mers la Rosia si luind caramizi din biserica care urmeaza sa fie inundata (locul in care se va gasi lacul de decantare al exploatarii) ati venit cu ele la Bucuresti si ati mers in fata Patriarhiei Romane sa atentionati de sorta unei /unor biserici , soarta stabilita arbitrar, numai de biserica , nu !!!
Dar aflu, cu o simpla comunicare, ca ,,ati strins semnaturi " Poate ca dvs. considerati aceasta ca fiind totusi ceva dar va intreb in consecinta : ce efect au avut aceste stringeri de semnaturi la nivel de Guvern , care regizeaza totul ?
Acum 2 ani, 2 crestine sirguincioase din urbea mea mi-au propus sa umblu si sa string semnaturi impotriva hotariirii Guvernului de a introduce actele de identitate biometrice . Am refuzat . Eu nu ma mint cu asa zise actiuni care nu au nici o valoare . Ba mai mult , dupa ce s-au ,,ostenit" crestinele cu aceste semnaturi si au luat legatura cu eparhii invecinate cum stau cu stringerea de semnaturi si s-au tot perfectionat in aceasta ,,actiune duhovniceasca" si au depus in cele din urma listele cu semnaturile strinse la Patriarhia Romana , deci dupa toata aceasta ,,nevointa " , culmea , Guvernul ne anunta ca se vor introduce ,,Cardurile de sanatate" tot biometrice , dar de data aceasta fara macar a ne mai consulta pe noi crestinii/populatia tarii . Sau cu alte cuvinte , nici in coate nu i-au durut pe guvernanti de listele noastre cu semnaturile strinse , ori poate si mai grav, ca desi a intrat in posesia multor sute de mii de semnaturi Patriarhia Romana nici macar nu s-a ostenit sa valorifice aceasta nevointa obsteasca . Sau , mergind mai departe cu cugetarea , cind vrei sa lupti clar, deschis, eficient, sustinut , impotriva a ceva ce este clar RAU atunci nu trebuie sa te minti pe tine cu tot felul de participari zadarnice la orice initiativa . Lupta adevarata impotriva raului se duce de catre popor dar condus de un cap bine intentionat , devotat, cu intentii si calitati deosebite pt. aceasta,corect si bine cunoscator , atit a raului cit si a formelor de lupta . Altminteri , cu miorlaieli si ochi dati peste cap nu se duce lupta impotriva raului , care este o lupta tare si dura .
Aceasta este parerea mea, asa am procedat eu si asa nu doresc sa ma mint eu cu orice ... ,,initiativa" , sa zicem ! Este strict numai parerea mea , nu este musai sa faceti ca mine dar si eu la rindul meu nu pot accepta sub numele de ,,am luptata si eu contra..." ca fiind lupta constienta si devotata pt. orice glumita !
Si in felul acesta ati mai aflat si mai multe despre de ce aveam asa mare interes despre ... ,,lupta noastra, a celor ce vrem binele tarii !"
Dvs. puteti sa nu fiti taioasa , sa ii iertati pe toti , si pe cei care se pocaiesc si deci merita dar si pe cei care nici macar nu au in gind asa ceva si deci nu merita , sa fiti iubitoare fata de toti, fara margini si fara rigori, sa nu judecati pe nimeni , nici cind ginditi dvs. si nici istoria si personajele istoriei Romaniei , nici pe martirii acestui neam si nici pe cei ce au ,,supt singele si vlaga neamului ", nici pe cei care nu si-au precupetit viata , neamul si averea lor , ca si pe miseii si tradatorii de neam (va recomand cu mare drag sa cititi mai ales poeziile patriotice ale lui M. Eminescu, ale lui O. Goga , ale lui N. Crainic si R. Gyr)... ca sa nu va speriati de porunca de ,,a nu judeca" .
Daca nu veti invata, nu veti dobindi, ce anume din lumea aceasta se judeca si cind , si ce anume nu se judeca si cind , atunci veti face un amestec , un carcalete (adica o amestecatura, o balmajeala) din toata viata aceasta si nu veti mai deosebi binele de rau decit dupa propria dispozitie sentimentala din acel moment si nu dupa dreapta socoteala a tututror lucrurilor si nici dupa buna rinduiala a cestora !!! Asa veti tine in inima , cica din ,,dragoste frateasca ", atiti demonul cit si ingerul, atit martirul cit si tortionarul si criminalul lui , atiit cirmuitorul drept de tara cit si vinzatorii neamului , atit dreptii si bunii acestui popor cit si ,,scapatatii " si oportunistii tuturor timpurilor .
Iacata , din acest punct de vedere ne diferim fundamental .
Este si firesc asa ceva deoarece in primul rind nu semanam unul cu altul , adica ,,oamenii e diferiti" si in al doilea rind avem cu totii liberul arbitru de a ne mintui sau de a ne minti !
Inchei aici conversatia cu dvs. cerindu-mi iertare daca v-am fortat cumva ideatia sau moralul si dorindu-va drum drept spre mintuire !!