In afara de sutele de mii de cuvinte care se explica in religie cu privire la ceea ce cred unii si altii, am vazut ce inseamna a fi indoctrinat pana in gat cu concepte religioase.
Privind un "renumit" preot de la tara, cunoscut ca un foarte bun parinte ce slujea bisericii si tuturor regulilor si invataturile ortodoxe, cu un cutit intr-o mana si cu o gaina in cealalta. Un lucru considerat minor sau amuzant dupa mintea idioata a multora dar privind fara sa mai gandesc am ramas surprins cum sangele animalului care curgea striga a Viata, in comparatie cu personalitatea parintelui ce mirosea a moarte. Atunci am avut revelatia Vietii, si ce inseamna dogma mortii. Unde disparusera Viata promisa de acel preot? Viata fiintei animalului era in mana preotului? Am inteles ca preotul, identificat cu o conceptie despre viata, prin sutele de mii de cuvinte explicate, printr-o simpla miscare de cutit, a luat cu atata cruzime si nepasare, viata acelui animal? Avea acel indoctrinat un respect fata de viata oricarei fiinte? Nu avea, si prin acel fapt am putut observa Viata si pretul ei in comparatie cu a avea o credinta despre viata. Acest lucru, aceasta inconstienta exista in majoritatea fiintelor umane, daca se mai pot numi fiinte umane. Eu le numesc personalitati sau morti. De aceea prin cuvinte exista doar contraziceri. Doar la nivelul fiintei se pot avea relatii autentice. Acel preot era convins ca se mantuieste dar eu zic ca se insela. Nu a invatat sa pretuiasca viata oricarei fiinte, dar sa mai aiba acces la viata vesnica.
Last edited by Tangun; 17.05.2011 at 16:10:27.
|