View Single Post
Vechi 17.05.2011, 16:58:54
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

1. "Decartarea" la episcop are vreo legătură directă cu cazul pomenit aici?
Și ce înseamnă "decartare" (punerea pe masă a unor cărți de joc, vomitare, vărsătură)?
Și dacă "decartarea" înseamnă (și) mită, înseamnă că prea mult cerem de la onestitatea noastră! Prea stăruie voci să afirme / să susțină coruptibilitatea episcopilor. De parcă gurile lor plămădite pe un trunchi aproximativ uman, "cu spirit dezinteresat și obiectiv", chiar ar ști ce înseamnă Biserică și mai ales, Biserica Ortodoxă Română!

Smerenia, nu e, din păcate, la îndemâna "orișicui"... Dar se pare că nici o elementară lecție de sofistică...

2. Caterisirea nu intră în atribuțiile noastre. Lăsați celor în drept și iubire acest drept și dispoziție de a împlini dreptatea și iubirea lui Hristos, precum aceasta: "Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul." (Evanghelia după Ioan, XIII, 34).

Doamne ajută!

P.S. Fermitate DA, dar NU fără iubire!

Doamne, iartă-mă, chiar nu e nimeni părinte (tată / mamă) pe aici!?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 17.05.2011 at 17:17:10.
Reply With Quote