Din cauza ca suntem asaltati zilnic de idei new-age si seculare prin filme, carti, etc. am ajuns sa avem o conceptie putin gresita despre crestinism, mai mult in genul curentului flower-power.
Eu am fost ateu si am inceput sa devin credincios cand am inceput sa citesc Vechiul Testament. Fara sa apuc sa citesc atunci Noul Testament, de fapt nu prea stiam cine e Iisus. Am crezut ca e adevarat si am inceput sa cred ca exista Dumnezeu doar citind primele carti din Vechiul Testament. Mi-am dat seama ca tot ce scrie acolo e adevarat.
Imi place foarte mult Vechiul Testament pentru ca Dumnezeu vorbeste direct cu oamenii, fara sa se intrupeze. La fel ca si noi acum, noi nu il mai avem acum pe Iisus intrupat cu noi, trebuie sa credem si sa vorbim cu Dumnezeu care nu e intrupat.
Dimpotriva, eu in Vechiul Testament vad doar cat de bun si iubitor e Dumnezeu. Si ca e drept si totul are logica. Si vad doar cat de indaratnici erau unii oameni. De fapt Vechiul Testament e la fel ca Noul Testament, dar unii din noi il intelegem doar prin prisma unor conceptii venite de la alte religii, in general asiatice. E bine sa-l intelegem prin prisma sfintilor.
|