Subiect: Trandavia
View Single Post
Vechi 17.05.2011, 23:07:57
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Obserb ca sunt 6 pagini care definesc lenevirea dar nu prea multe sfaturi pt a o combate!
Eu personal,am nevoie sa combat aceasta boala.
Păcatele capitale se combat prin practicarea virtuților contrare lor. A ști de care păcat din lista de 7 suferim cel mai mult este foarte folositor din punct de vedere practic: astfel vom ști care virtuți și practici de credință să cultivăm cel mai mult și ca primă urgență.
De exemplu, dacă suferim de lăcomie, este indicat să postim. Dacă suferim de avariție, este indicat să dăm de pomană. Dacă suferim de necurăție, este indicată abstinența.
Tot așa, în cazul lenei este indicat să lucrăm pentru Domnul și pentru aproapele și să aderăm la practici și devoțiuni precum trezitul dimineața devreme, metaniile, mersul la șapte biserici, etc.

De multe ori, lenea nu este manifestă ci este mascată. Leneșul poate, în mod ocazional, să facă treabă multă, care cere un efort considerabil. Dar este incapabil de efort susținut. Cu alte cuvinte, lenea acționează mai întâi în interiorul omului, la nivelul voinței. Leneșul poate fi capabil să curețe o remorcă de cartofi, până cade din picioare. Dar, cereți-i leneșului să curețe un cartof pe zi. Atât: un singur cartof. În prima zi, el va spune că ce mare lucru ? "Am să curăț mâine doi cartofi: pe cel de azi și pe cel de mâine". Dar, a doua zi, va găsi altceva de făcut, fiindcă leneșii sunt mai adesea împrăștiați, putând da altora și loruși senzația de oameni activi. "Ia uite, nu am putut să curăț cei doi cartofi !" va spune el către seară. Și tot așa.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote