Citat:
Studiul statistic de care vorbesti tu si prietenul tau pinker este in contradictie cu parerea mea personala pe care mi-am facut-o eu singura in urma celor observate de mine in tara mea de-a lungul intregii mele vieti. Nu am publicat-o. ...Deocamdata...
|
Si te-ai gandit vreodata ca parerea ta ar putea fi gresita? Sau e din oficiu corecta doar pentru ca e a ta?
Expunerea lui Pinker nu se refera la Romania, ci la mapamond. Si e bazata pe date care sunt disponibile celor care vor sa le gaseasca si sa le foloseasca.
Parerea ta poate fi catalogata drept corecta doar atunci cand e sustinuta de dovezi clare. Esti in situatia celui care voteaza Basescu, prietenii din jurul lui voteaza toti Basescu, deci in mintea lui clar Basescu va iesi presedinte.
Problema e ca sunt o multitudine de persoane si factori de care nu stii, si pe care nu ii iei in calcul atunci cand iti formezi o parere, pentru ca perceptia ta, ca persoana, e limitata.
De aceea prefer ca de fiecare data cand am o opinie legata de o anume problema sa verific si daca ea e ancorata in realitatea obiectiva. Daca nu e, o schimb, mai degraba decat sa spun sus si tare ca statisticile si datele sunt niste minciuni.
Citat:
Presupun ca am dreptul sa nu cred in statisticile acestui domn, nu? Nu am nevoie de argumente ca sa dovedesc ca nu cred in afirmatiile domniei sale.
|
E evident ca ai dreptul sa crezi ce vrei. Dar nu iti face cinste sa respingi afirmatiile lui fara sa le fi vazut sau auzit.
Eu nu am nevoie de argumente care sa dovedeasca faptul ca nu crezi. Dar in cazul in care conceptul de onestitate intelectuala nu iti e strain, nu ti-ar strica sa iti argumentezi decizia, macar fata de tine.
Citat:
Pe mine nu ma impresioneaza "un nume" cu renume.
|
Foarte bine. Argumentele conteaza, nu cine le expune. Dar nici macar la argumentele din documentarul respectiv nu ai ajuns, din moment ce nu l-ai urmarit.
Citat:
Daca pinker a facut acest studiu, in ceea ce ma priveste, s-a ostenit degeaba. Prefer "studiile" Sfintilor Parinti.
|
Da? Ia zi, ce au de zis Sfintii Parinti despre secolul 20? Dar despre antibiotice? Sau despre neo natologie? Daca tot sunt autoritatea suprema...
Citat:
Pe calculatorul meu filmul nu are subtitrare in romana
|
Sub fereastra in care iti apare filmul e un buton pe care scrie: "Subtitles available in...". Apesi pe el si iti alegi romana (din cele 24 de limbi disponibile).
Noapte buna si tie.