continuare
Neamț, aș fi spus că sunt simple plăsmuiri ale imaginației lor. Dar vocea schimnicului grec recent îngropat îmi răsuna puternic în minte și mi-am dat seama că el profețise cele două războaie mondiale cu multe zeci de ani înaintea producerii lor. Dacă ne-a zis de caiet probabil că a scris și ceva care urmează să se întâmple. L-am sunat pe Octavian să-mi spună dacă a auzit ceva de profețiile despre anul 2011. Mi-a spus că mulți călugări și pustnici vorbesc de răul care urmează să se întâmple în acest an în România, dar nici unul nu vrea să spună mai exact ce se va întâmpla. L-am rugat să înceapă curând traducerea caietului, căci suntem în anul cu pricina și poate aflăm mai multe amănunte. M-a liniștit spunându-mi că se apucă de citit după slujba de seară. Dacă o să fie ceva interesant o să mă sune și dacă vreau pot să înregistrez traducerea făcută la telefon.
În toate zilele cât am mers prin Athos la diverse mânăstiri și chilii i-am întrebat pe călugării și pustnicii întâlniți dacă știu ceva despre profețiile unora privind anul 2011 în România și despre mult discutatul eveniment planetar din 2012. Unii se speriau numai la auzul întrebării, își făceau cruce și plecau. Alții îmi spuneau că sunt părinți cu har pe munte care știu ce se va întâmpla, dar se tem să vorbească datorită dușmanilor nevăzuți. Fratele Vasile de la Pantokrator mi-a explicat că diavolii nu pot citi gândurile, dar își pot da seama de ele după gesturile și comportamentele oamenilor, așa că părinții cu harul înainte-vederii își ascund gândurile având un comportament ciudat, unii mimând chiar nebunia. Cei care știu ce va urma nu vorbesc despre aceste lucruri cu oricine și oricând, alegându-i cu atenție pe cei cărora le dezvăluie taina și pregătind un timp îndelungat locul dezvăluirilor.
Întors în București și prinzându-mă în lucrurile cotidiene, întâmplările de pe Athos au început să se așeze altfel în mintea mea. Profețiile pustnicilor și-au pierdut din importanță, asociindu-le cu previziunile mincinoase ale guvernanților despre ieșirea din criză, cu profețiile lui Vadim Tudor despre câștigarea alegerilor de către el sau cu sondajele falsificate ale socialiștilor. În schimb, descoperirea pustnicului mort mă făcea să mă cred un ales al sorții. Auzindu-i pe unii că nu sunt vrednici să le vorbească sfinții, începusem să cred despre mine că sunt cineva, că sfinții au citit acolo în ceruri cărțile și cercetările mele și au hotărât să-mi vorbească pentru că sunt un mare om de știință și mare scriitor. Egoul meu începuse să crească la cote neobișnuite, iar aerele de superioritate pe care mi le dădeam mă transformaseră într-un arogant și tupeist obraznic. Vreme de o săptămână am trăit într-o stare de beatitudine din care nu au reușit să mă scoată nici rudele și cei apropiați.
|