In rest,viata ii decurgea normal,dar incepu sa mearga la intalnirile sectei.Chiar si dupa ce ii veni sotia acasa,tot nu ii spuse nimic.Abia dupa cateva zile,pe cand el era la munca,aceasta ii gasi in calculator materiale de propaganda al acelei secte si astepta sa vina acasa.
-Titi,ce e asta?Ai..intrat in grupul ,,cunoscatorilor”?
-Da adica..am fost abordat si...
-Si le-ai dat bani?Cati..?
-Pana acum,cam 15000 de dolari!Dar sunt oameni de treaba,nu spun prostii sau ceva..sunt prietenosi si..
-Titi,sa iti spun despre ei:Acum vreo 20 de ani,a fost un om care si-a dat seama ca este inteligent si carismatic.De asemenea,a descoperit ca are pareri puternice despre viata in general.Si a convins pe ceilalti ca stie ce spune,ca el are adevarul.Asa si-a castigat primii adepti.Il chema Raphael Brickstone.Scopul nu era sa spuna cine stie ce,doar sa stoarca bani de pe urma celor care il credeau.Cand politia ii gonea dintr-un oras,ei mergeau in altul si isi inmulteau adeptii si acolo.Fiecare contribuia cu bani.El si-a convins oamenii sa comita furturi,fraude,inselaciuni,toate pentru a putea dona bani in continuare.Multi au ajuns prin inchisori,si afacerea risca sa se prabuseasca.Apoi l-a cunoscut pe un tanar adept,Stan,care l-a invatat ce trebuie sa faca:Sa isi extinda reteaua,sa si-o inregistreze ca secta si sa spele creierele multor adepti-cheie.De asemenea,s-a trecut de la maruntisuri la lucruri mari ca:jafuri armate,devalizari de banci,distrugeri de firme si furtul de sume imense de bani.In final,s-a retras pe insula sa privata,unde este pazit de o armata de bodyguarzi.Toate din banii sectei!I-a lasat conducerea lui Stan,cel mai priceput si mana lui dreapta.
-Asa ca...sa nu mai merg?
-Nu!Titi,ei traiesc din banii nostri,si din banii celor care continua sa ii alimenteze.Si de invatat,nu te invata nimic,doar pareri pe care si un elev ar putea sa le emita.Atat!
Dar Titi era fascinat si mai ales dornic sa isi revada noii colegi.Asa ca isi continua intalnirile.Facea schimb de numere de telefon cu aceia care ii devenisera prieteni,asculta vorbele lui Stan si lua notite.Odata,la iesirea de la o intalnire,fu abordat de un grup de colegi de munca:
-Titi,n-ai mai venit de doua saptamani la serviciu!Asta nu e problema,avand in vedere ca,pana la urma,tu conduci compania,dar stii..eram ingrijorati!
-Stiu adica...o sa vin cand pot!Mai..scriu si va trimit pe mail,ok?
-Titi,e ok.Doar ca nu e bine sa lipsesti atat.Te-ai distantat fata de noi!
Ii ignora si urca in masina.Era prea obosit si nervos sa le mai raspunda.Acasa,adormi,ignorand-o pe P.K.,sotia lui,care profita de moment si mai lucra la un caz.Era evident ca se schimbase.Cand se saturase,sotia merse cu el la sediu si,dupa ce termina Stan de vorbit,il aborda:
-Stiu cine esti.Lasa-mi sotul in pace!E clar..ca i-ai spalat creierul,nu?
-Exact!Dar am nevoie de el.Este un om asa bun,toti il iubesc.Cine stie,poate odata va deveni chiar liderul nostru.
-Lasa asta,stiu ca..noi suntem foarte bogati si..ai nevoie de banii nostri,nu?
-N-o sa fiti bogati pentru mult timp...zise Stan.Cei doi soti plecara de la sediul sectei si sotia incerca sa il readuca la realitate:
-Ce te fascineaza atat la ei?Nu ai destui prieteni?Nu iti place slujba ta?
-Ba da...dar nu stiu,adica...ceva la ei ma fascineaza..Acolo,am o senzatie de bine,ma simt ca acasa nu stiu..este interesant ce spun ei.
-Titi,daca trebuie sa distrug intreaga secta ca sa te salvez,asa voi face!!
P.K. merse la sediul CIA si ceru informatii despre Stan.Gasi ca era un tanar fara parinti,membru si lider al ,,Cunoscatorilor”.De asemenea,afla ca incepuse sa faca trafic de droguri cu liderii unor mari carteluri.
-Daca reuseste,va castiga cateva sute de milioane de dolari!
-Sa ne asiguram ca nu reuseste.Cand si unde vine transportul?
|