Citat:
În prealabil postat de vsovivi
M-am smerit când am zis de carte, era vorba că ești foarte vicleană... te faci că nu pricepi punând întrebări și cerând lămuriri ca să îmi răstălmăcești vorbele căci ai minteres și dumneata, minteres pupăcios și plecăcios altor pupăcioși și plecăcioși... armate de oameni ce se pleacă altor oameni ca să fie văzuți și răsplătiți de oameni...
Asta Fiul Omului nu numai că n-a făcut ci a și întărit ca noi să nu facem cu niciun chip ci să ne smerim cu oricechip, dacă așteptăm răsplată de la Dumnezeu.
Dacă vă iubiți între voi ce răsplată așteptați căci și păgânii își iubesc progeniturile lor?
Dar vouă vă place să vă răzbunați luând chip de îngeri luminoși și îmbrăcând haina Credinței dar tăgăduindu-i puterea... căci dacă n-ar fi așa nu v-ați teme de tot felul de stăpânitori de sclavi... că o să vă arate cu degetul ca fiind blestemați.
|
Ei iaca, suntem toti oglinda celuilalt.
Interesul meu, aici in camaruta mea este Domnul Iisus Hristos si Domnul Dumnezeul nostru.
Hai sa ne smerim cu oricechip si sa asteptam impreuna rasplata de la Dumnezeu. Ca doar Domnul nostru Iisus Hristos a spalat picioarele apostolilor chiar daca fariseii carcoteau. Eu imi doresc din tot sufletul asta. Chiar daca oameni si oameni, pagani sau ce-o fi carcotesc si spun uite pupaciosii si mandrii si viclenii.
Ca un avva spunea: poti sa ma faci oricum ca nu ma supar dar de credinta sa nu te legi.
Eu astept plata ce mi se cuvine pe masura faptelor mele, tu ce plata astepti?
Puterea Duhului Sfant este in mana preotilor nostri care au capatat-o prin punerea mainilor de la Hristos pana astazi. Cine tagaduieste asta este adevaratul tagaduitor.
Chip de ingeri luminosi ia dracul care inseala in fel si chip pe credinciosii mai slabi in credinta. Ca din slabiciunea credintei aungi sa tagaduiesti preotul uns cu Harul Duhului Sfant.
Eu imbrac haina sufletului meu. Iar haina asta a mea are si pete. Iar de temut , ma tem de judecata Domnului. Ca ma va intreba: ce-i cu petele astea?
Iar daca un stapanitor de sclavi arata cu degetul un crestin spunand: acesta e blestemat. Nu-i bai. Ca cine e stapanitorul de sclavi pe langa Stapanul din Cer?
Chiar imi doresc sa vina vremea ca noi crestinii ortodocsi sa fim uniti si tari in credinta si sa nu mai ajungem sa ne "fugarim" pentru cauze straine ortodoxiei.
Iar daca unul greseste in dogma sau intelegere ceilalti sa il invete si sa ii arate unde greseste fara ca sa i se para ca dai cu parul. Dar pana nu va cadea mandria de pe fata oamenilor aceasta nu va fi. Duhul lumii prinde forta din ce in ce mai mare. fereasca Domnul pe toata lumea de duhul lumii, si pe mine si pe tine Vsovivi.
Domnul sa fie cu tine mereu!