18.05.2011, 20:29:21
|
|
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Ei vedeți, tot nu pricepeți ce a zis Domnul către Nicodim venit noaptea, furișat acela să nu fie văzut de unii spioni... că dacă ați fi priceput, ați fi înțeles că și maimarii aceia erau părinți spirituali și învățători spirituali...
Deci nu e suficient și este scris:
Dacă nu vă veți naște din APĂ și din duh de sus, nu veți intra în Impărăție...
Pentru mine asta înseamnă că părinții noștrii trupești, nu numai Duhovnicești sunt Dumnezeu împreună cu toți sfinții... deci sfinții și nu păcătoșii care v-au amăgit ca să le faceți plecăciuni prin piețe și să le dați pupuicuri pe mâini în văzul gLumii... ca să se mire alții de cât de cuvioși și supuși sunteți voi la a primii merite deșarte plătite cu aplauze și mirări deșarte...
Morți care slujesc la morți, viermi care lingușesc și se înfricoșează de viermi căci cu toții au mare încredere și superstiție și evlavie la mamona omidee... căci dacă ar fi îmbrăcat părintele în haină zdrențăroasă de țăran sau țigan și v-ați întâlni în pustiu, în singurătate, în noapte ca Nicodim, atunci privindu-l în silă l-ați ispiti pe Domnul cu întrebări de genul: Mai poate omul să se nască a doua oară, să intre iar în pântecele maicii sale? Deci iată „pricepre” la unul din păstorii lui Israel cel vechi. Și așa și voi... cică din dragoste faceți plecăciuni prin piețe și sărutați mâini... arătând altora supușenie față de Dumnezeu... Păi sf. Pavel vă îndemna să vă supuneți celor ce vă pun la lucru căci e mare urâciune să fugi de cruce din superstițiile și pretextele și motivările leneviei... dar cum voi urâți guvernul și pe Boc, mi se pare clar pentru ce pupați voi mâini și faceți plecăciuni prin piețe... ca să vă ascundeți și să fugiți de răspundere...
Pe cine încercați voi să păcăliți și pentru ce persistați la nesfârșit în a vă încăpățna în năravul ăsta ascuns? Pe Dumnezeu nu puteți păcăli și nici pe sfinți, deci pe cine vreți să prostiți? Pe mine? Și dacă o să izbutiți la ce o să vă folosească acum dar în veșnicie? La ce? La lucru, firește...
Voi munciți iar eu lu'Crez ''căci Tatăl Meu lucrează până acuma''. Cine sunt Maica mea și frații mei?
|
mai menumorut de ce legi gura boului ce secera?.
|