View Single Post
Vechi 19.05.2011, 09:50:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vinerea13 Vezi mesajul
Se pare ca nu aveti habar nici de invatatura catolica nici de cea neoprotestanta.
Va rog nu le mai amestecati in ciorba dumneavoastra, domnule Catalin!

Daca un confrate ortodox (Eugen7) va contrazice pe buna dreptate si cu bun simt nu e cazul sa atacati alte confesiuni pentru a va scoate dumneavoastra "dreptatea".

Pentru cultura dumneavoastra:
- Neoprotestantii nu afirma despre credinta dracilor ca ar fi mantuitoare. Este o absurditate. Crestinii sunt mantuiti prin credinta, nu dracii.
- Neoprotestantii subliniaza importanta botezului in apa, cu Duhul Sfant si împartasirea cu Trupul si Sangele Domnului. Sunt porunci ale lui Isus. Crestinul trebuie sa le împlineasca. NU sunt mantuitoare in sensul ca pot exista oameni care vor fi mantuiti fara sa le fi implinit.
Ex: Singurul om despre care Isus a afirmat ca va ajunge in Rai nu se botezase în apa, nu fusese botezat cu Duhul Sfant si nu se impartașise. A fost mantuit prin pocainta si credinta.
In Rai vor ajunge si oameni nebotezati in apa sau cu Duhul Sfant dar nu vor ajunge cei nepocaiti si necredinciosi.
Vinerea13, noi vorbeam aici despre invatatura ortodoxa si nu despre ce cred sectele despre invatatura ortodoxa. De fapt ti-am mai atras atentia si la subiectul cu penticostalii, cand incepeai sa dai lectii despre invatatura ortodoxa si cum ar trebui sa creada ortodocsii, desi tu esti penticostal. Pentru asta cauti sa aprobi orice parere care sustine ce zici tu. Daca ai retinut exact, Biserica noastra a fost infiintata de Iisus acum 2000 de ani, cultul penticostal a fost infiintat de cineva care apoi a fost exclus fiind homosexual, acum 100 de ani.

In legatura cu ce cred neoprotestantii, stiu cam ce cred ei, si va rog sa ne scutiti de aiurelile cu atacarea altor confesiuni, ca doar n-o sa spunem ca invatatura ortodoxa e la fel cu cea penticostala.
Despre ce cred neoprotestantii, nu stiu ce scrii acolo, ca as fi spus eu ca ei ar crede ca si credinta ingerilor cazuti e mantuitoare. Daca nu ti-ai inteles credinta neoprotestanta, acesta e raspunsul tutror ortodocsilor (si catolicilor) la afirmatiile neoprotestantilor ca trebuie doar sa crezi in Iisus. Dupa ce te botezi la ei esti automat mantuit, indiferent de fapte.
Nu doresc o polemica despre credinta penticostala, ca nu am timp de asa ceva.
Reply With Quote