View Single Post
Vechi 19.05.2011, 11:25:17
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit tot pentru Catalin

Despre Sfantul Augustin si Filioque:

Daca Sfantul Augustin a ajuns sfant sustinand dogma Filioque inseamna ca Harul Duhului Sfant nu l-a parasit din cauza acestei dogme, deci dogma in sine nu era pacat impotriva Duhului sfant. Daca apoi vin unii si anatemizeaza dogma, tu crezi ca Duhul Sfant va considera dintr-o data ca ar fi pacat impotriva lui ceea ce inainte nu era, doar pentru ca asa s-au trezit unii sa anatemizeze? Tu crezi ca daca de exemplu, Martorii lui iehova se apuca sa ii anatemizeze pe cei care sustin ca Iisus este Dumnezeu, o sa plece Harul de la Biserica Ortodoxa care sustine contrariul? Tu crezi ca la Dumnezeu adevarul este relativ dupa buna placere a oamenilor, adica astazi este ok Filioque si cine il sustine poate deveni sfant, iar maine este o erezie si cine il sustine merge in Iad? Tu crezi ca oamenii pot decide de la cine purcede Duhul Sfant si daca oamenii zic astazi ca de la Fiul pai este ok, si daca maine se razgandesc si neaga cele spuse anatemizandu-le, pai nu mai purcede si de la Fiul ci doar de la Tatal? Adevarul este unul singur asa ca, daca Filioque este o erezie, Sfantul Augustin nu are cum sa fie sfant pentru ca Duhul Sfant nu asteapta sa fie anatemizati ereticii pentru a pleca de la ei. Cam asta nu intelegi tu. Oamenii sunt cei care vad totul in relativ in loc sa vada in absolut ca si Dumnezeu.

Iar despre trecerea anglicanilor la catolici stai linistit ca si ortodocsi sunt destui care trec la catolici (eu cunosc cativa pe aici). Si exista si catolici care trec la ortodocsi, dar mai putini. Iar la anglicani nu se poate spune ca trece cineva, nici macar eu, pentru ca la anglicani nu exista ideea de apartenenta, de convertire de la un cult crestin la altul, ci pe ei ii intereseaza doar ca omul sa il poata cunoaste pe Iisus. Iar apoi poate sa ii slujeasca lui Iisus unde vrea el, nu este asta problema anglicanilor sa faca prozelitism anglican, ci ei stiu ca Dumnezeu are planul Lui pentru fiecare om in parte asa ca nu isi pierd timpul cu idei de mandrie ca altii ci lasa totul in voia Domnului.

O zi minunata iti doresc!

Last edited by Adriana3; 19.05.2011 at 11:30:32.