View Single Post
Vechi 21.07.2007, 10:20:26
ancah
Guest

Implicit

Femeia intre menaj si cariera. Ce e de preferat? Raspunsul difera de la caz la caz, caci nu exista o solutie clara.

Am intalnit femei, care s-au dedicat familiei si care au scos oameni de valoare din copiii lor. Am vazut si femei de cariera, care nu au reusit sa faca mai nimic cu odraslele lor. Dar nu e o regula. Oricum faptul ca mama se dedica cresterii copiilor isi gaseste mai tarziu rasplata in realizarile lor. Nu vad nimic rau in asta. Normal, ca barbatul care isi tine sotia acasa va fi rege in casa lui.

Femeia in Romania a invatat sa mearga la scoala, sa invete o meserie, de la muncitor la profesor universitar. Aceasta va urma cursul firesc, muncind si avand si sarcinile casei de rezolvat dupa orele de munca. Cand esti tanar ti se pare normal, ca dupa orele de munca sa vii si sa mai faci si treaba in casa si sa ai grija de proprii tai copii. Nu vad nici aici nimic rau.

Eu as pune altfel problema: ca tinerele sotii, casnice sau in campul muncii sa-si "educe" sotii la inceput de casnicie, caci s-ar putea ca mai tarziu sa fie imposibil, ca sa ajute atat in ingrijirea si educarea copiilor, cat si la treburile casei. Cu rabdare sa le explice ce au de facut si sa aiba intelegere pentru stangaciile inerenta ale celor, care in viata lor nu au pus mana sa calce rufe, sa faca curat sau sa gateasca. Barbatii trebuiesc LAUDATI!
Deci nu cred ca se poate da o reteta in privinta locului de munca al femeii: acasa sau la serviciu. Cineva trebuie sa stea acasa si altcineva trebuie sa mearga la serviciu.
Reply With Quote