View Single Post
Vechi 19.05.2011, 18:43:01
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinutza109 Vezi mesajul
Pai deja nu mai stie cu cine vorbeste si ce vorbeste,a inceput sa ne confunde.E foarte urat din partea lui mai ales ca a fost in lucrare a invatat ABC credintei iar acum da cu pietre si huleste,cred ca a vrut sa imi raspunda mie ,Claudia.Mi se pare a fi un IUDA.Exact ,asta face ,ba ca nu a facut parintele,cand l-am rugat sa spuna ei in fata lui Dumnezeu ca i-a spus TP ca nu suporta casatoria,da vina ba pe unul pe pe altul.Asa cum am spus mai sus din moment ce huleste pe un parinte care i-a aratat dreapta credinta judecata lui va fi la fel cum fc el acum.Frate esti plin de ura si mandrie se pare ca degeaba ai fost in lucrare,cred ca ti s-au spus acolo niste lucruri adevarate in fata si asta te-a nemultumit.Cum il poti judeca pe parintele Gherasim care e un inger de OM.Are numai vorbe bune,ajuta pe toata lumea,este atat de balnd si blajin cum rar mi-a fost dat sa vad.Si ce ma doare pe mine ce au fc altii din lucrare,ma aleg eu cu ceva daca ai judec?ia gandeste-te mai bine,si fugi repede la spovedit ca deja cred ca pacatele ti-au trecut de cap

am si eu membru al acestei "lucrari" cam 12 ani.
o fi mult, o fi putin ...
eu zic ca este destul, pentru a cunoaste multe din "bucataria" acestei grupari.
asa ca pot sa afirm, fara teama, ca aproape tot ce a scris pr David despre visarionisti este adevarat. la fel si ce s-a scris in cartea "Biserica, sectele si fratii mincinosi", pe care am citit-o cand eram inca visarionist.
imi aduc aminte ca incercam sa gasesc ceva neadevarat si sa ma conving singur ca ce scrie nu este adevarat. nu prea am reusit.
imi aduc aminte de un dialog intre un parinte al lucrarii, proaspat hirotonit, si IPS Teodosie, pe atunci vicar.
acesta incerca sa-l convinga pe parinte ca, din ce stie el, "lucrarea" nu prea este in regula.
vazandu-i incapatanarea, inaltul i-a spus: e, poate nu stii chiar tot despre ei.
stia, insa cam tot. dar din smerenie a ramas ucenic in continuare. si a patimit pentru asta.
la inceputul anilor '90 nu aveai curajul sa spui ca esti visarionist. acum se mandresc cu asta.

am plecat dintre ei, in momentul in care m-am saturat de derapaje fata de dogma, interese personale, orgolii ce calcau in picioare preoti, scandaluri, discutii contradictorii.

se crease un cult al pr Visarion. se ajunsese pana la substituirea preotilor ca duhovnici.
nu pot sa-l uit pe nea Ion Leonida cum striga, la prpriu: "nu aveti nevoie de popi, la popi doar va marturisiti pacatele inaintea lui Dumnezeu. iar duhovnicia v-o luati din predicile lui Taica Parinte".

as putea sa scriu muuuuuult . ma opresc aici.
Reply With Quote