View Single Post
Vechi 19.05.2011, 23:04:22
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
"Este cineva care face pîine acasă? "

Da, la mine acasa se face paine cu masina de facut paine, e foarte usor si painea iese mult mai buna. Dupa cateva luni de mancat paine facuta in casa- nu mai poti manca painea din comert.
Am folosit masina de paine Alaska si afost OK 3 ani- pana s-a stricat, acum am Moulinex- si este si ea buna; nu cred ca are mare importanta tipul de masina; fratele meu foloseste in SUA o masina ieftina de acolo- ii iese si lui buna (de fapt de la el vine ideea de a face paine cu masina respectiva).
In ceea ce priveste chimicalele din paine- chiar facutul painii in casa nu e scutit complet- si asta pentru ca faina din comert are si ea cate ceva- nu pot spune pe loc numele E-urilor- dar sunt agenti afanatori si nu mai stiu ce- in orice caz mai putini decat ce se gaseste in painea de la fabrica; faina "curata" nu poate fi decat cea din grau cunoscut si macinata la moara. Ultima data am luat din comert faina "Baneasa" si nu cred ca e buna- a iesit painea faramicioasa tare. Foarte bine este ca in painea de casa se pot pune diferite mirodenii (mie imi place sofranul) sau seminte, pot varia retetele....
Eu as face dar imi lipsesc retete bune,incercate,de incredere(si apoi masina de paine).
Am facut in trecut,un gen de lipie,cu ulei de masline,ierburi si masline(foarte buna ce-i drept).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote