Draga domnule vsovivi,daca nu as fi crestin m-as supara pt felul cum amesteci voit sensuri diferite ale aceluiasi cuvant grafic.Faci voit un amestec grosolan de sensuri pt a deturna atentia de la exprimarea mea reala,adica cam ce fac smecherii pe bulevard cand te iau la misto.Adica ti-ai zis s-a intalnit smecherul cu fraierul(fraierul fiind eu dupa parerea matale)dar ca si la altul ,ma fac ca nu bag in seama atitudinea batjocoritoare a matale si iau in serios textul matale!
Acuma ingaduie matale sa iti spuna un fraier ca mine ca acel cuvant _canon-este polisemantic.Si pesemne ca eu fiind mai prost si neinstruit nu am observat ca Comunicatul Pariarhiei Ierusalimului se intemeiaza pe acceptul de norma-lege a sensului cuvantului canon si vii mata si ma iei in balon cu sensul de penitenta_pedeapsa al cuvantului canon(cam in tehnica de racolare a stilistilor)
Iat doar o parte dintre sensuri cuvantului canon
CANÓN, canoane, s. n. 1. Lege sau regulă bisericească. ♦ Normă morală. 2. Pedeapsă dată la încălcarea unui canon (1). ♦ Fig. Suferință, chin. 3. Regulă făcând parte dintr-un ansamblu de procedee artistice dintr-o epocă; p. ext. regulă rigidă, formalistă. 4. Compoziție muzicală în care două sau mai multe voci, intrând succesiv, execută împreună aceeași melodie. ♦ Cântare bisericească; p. ext. cântec; glas. 5. Nume dat cărților Vechiului și Noului Testament. – Slav (v. sl. kanonŭ < gr.).
Comunicatul Patriarhiei Ierusalimului se intemeiaza pe sensul nr1 al cuvantului canon ca de altfel intreaga organizare a bisericii.Iata insa cum deturnezi discutia(asa ..smechereste si cu tupeu din belsug)
Acuma în ce privește jurisdicția și teritoriile, creștinismul nu este similar cu Cezarul, cu legalismul, căci canoanele sunt nu spre poliție politică și spre răzbunare date ci spre tămăduirea sufletelor care apelează la ''medicul'' duhovnic ca petrecându-și zilele în bolniță și urmînd canonul să se vindece de ispita barpatică și fericită care te ținea în patul patimilor, legat în cămașe de forță, căci cu siguranță prea poți să faci prostii și să te pocirlești în mocirlele putreziciunii.
Din nefericire pt mata,crestinisml impune legea ca nu pt incurajerea calcatorilor de lege s-a rastignit Iisus Hristos!
Dar asa cum am spus mata incepi a devia discutia spre sensul 2!
Pesemne ca nu ai auzit
Dati Cezarului ce este al cezarului...Iar aici (in materie de jurisdictie canonica)Cezarul.adica Imparatul,este chiar Sfantul Duh care a lucrat prin cele,desconsiderate de mata,soboare ecumenice!
Iata insa si minciuna aici
Cine a autorizat construcția, statul de acolo sau patriarhia Ierusalimului și de ce abea după 10 ani se invocă aceste canoane?
Mata minti.Nu dupa 10 ani au fost invocate ci imediat ce BOR a inceput constructia,Patriarhul Ierusalimului atrimis Patriarhului Romaniei aviz negativ(dezacord) in baza aceslor canoane.Si mai mult a fost un aviz negativ(dezacord,refuz de a da o astfel de permisiune) scris,la cererea Sinodului Pastriarhiei Ierusalimului/Patriarhia Romana a refuzat de 10 ani sa tina cont de canoane ecumenice si a incalcat teritoriul de jurisdictie al unui scaun apostolic!
Iata afirmatia PS Ciprian Campineanu
Un an mai târziu, după ce lucrările au început să avanseze, Sinodul Patriarhiei Ierusalimului l-a determinat pe Patriarhul Diodor să ne trimită o scrisoare, (aceasta a fost o soluție adoptată de Sinodul Patriarhiei Ierusalimului) că nu este de acord cu Așezământul, dar lucrările începuseră
Deci cine minte :mata care zici 10 ani sau Ps Ciprian care zice 1an?
Iar pricina asta cu ruptura trebuie sa o judecam fiecare ca sa implinim cuvantul lui Iisus Hristos si sa nu fim inselati
Marcu 13 (5-6)
5. Iar Iisus a început să le spună: Vedeți să nu vă înșele cineva.
6. Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând că sunt Eu, și vor amăgi pe mulți.
Acum cand BOR este in schisma fata de Ierusalim trebuie sa vedem unde este adevaruk,caci adevarul este numai DUMNEZEU!
|