View Single Post
Vechi 20.05.2011, 10:22:49
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
tara noastra e una dintre cele mai importante din lume, am fost binecuvantati de Dumnezeu cu singura credinta mantuitoare.
pe care noi o calcam in picioare si o nesocotim.
Nu se mantuieste cel care aude si stie credinta dreapta ci cel care o traieste, cel in faptele caruia se vede ca lucreaza Hristos Iisus.

Asadar sa nu zicem in cugetul inmii noastre: suntem ortodocsi crestini, suntem Biserica lui Hristos (Ortodoxa) suntem intr-o tara majoritar ortodoxa, gata suntem bineplacuti lui Dumnezeu.

De nu ne vom pocai (de patimile si pacatel noastre: avorturi, divortui, inelaciuni, minciuni, lucru facut dupa "merge si asa" in loc sa fie bine facut...), fiecare individual, si noi ca toti ca popor, Dumnezeu nu ne va cruta nici pe noi fiecare in parte nici ca popor!
Suferim fiecare individual si ca popor din princina pacatelo noastre fratilor!
Daca Dumnezeu nu a crutat nici poporul Israel ci l-a trimis in robie din pricina pacatelor lor, nu a crutat nici Imperiul Bizantin si Biserica Ortodoxa din acest imperiu ci a dat-o in mainile altora de alt neam si alta credinta... oare ne va cruta pe noi! Sa nu e amagim ci sa luam aminte la cuvintele Sfantului Ioan Botezatorul!

"Dar văzând Ioan pe mulți din farisei și saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiți de mânia ce va să fie?
8. Faceți deci roadă, vrednică de pocăință,
9. Și să nu credeți că puteți zice în voi înșivă: Părinte avem pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate și din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam.
10. Iată securea stă la rădăcina pomilor și tot pomul care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc. " Matei cap 3

"7. Deci zicea Ioan mulțimilor care veneau să se boteze de el: Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiți de mânia ce va să fie?
8. Faceți, dar, roade vrednice de pocăință și nu începeți a zice în voi înșivă: Avem tată pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate și din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam.
9. Acum securea stă la rădăcina pomilor; deci orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc.

10. Și mulțimile îl întrebau, zicând: Ce să facem deci?
11. Răspunzând, Ioan le zicea: Cel ce are două haine să dea celui ce nu are și cel ce are bucate să facă asemenea.
12. Și au venit și vameșii să se boteze și i-au spus: Învățătorule, noi ce să facem?
13. El le-a răspuns: Nu faceți nimic mai mult peste ce vă este rânduit.
14. Și îl întrebau și ostașii, zicând: Dar noi ce să facem? Și le-a zis: Să nu asupriți pe nimeni, nici să învinuiți pe nedrept, și să fiți mulțumiți cu solda voastră. " Luca cap 3

Hristos Iisus spune clar, daca am fi ortodocsi crestini am face faptele ortodoxiei crestine caci "cel ce ma iubeste asculta poruncile Mele si le implineste".

"3. Ei însă I-au răspuns: Noi suntem sămânța lui Avraam și nimănui niciodată n-am fost robi. Cum zici Tu că: Veți fi liberi?
34. Iisus le-a răspuns: Adevărat, adevărat vă spun: Oricine săvârșește păcatul este rob al păcatului.
35. Iar robul nu rămâne în casă în veac; Fiul însă rămâne în veac.
36. Deci, dacă Fiul vă va face liberi, liberi veți fi într-adevăr.
37. Știu vă sunteți sămânța lui Avraam, dar căutați să Mă omorâți, pentru că cuvâtul Meu nu încape în voi.
38. Eu vorbesc ceea ce am văzut la Tatăl Meu, iar voi faceți ceea ce ați auzit de la tatăl vostru.
39. Ei au răspuns și I-au zis: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă ați fi fiii lui Avraam, ați face faptele lui Avraam. " Ioan cap 8

Asadar sa luam aminte. Doamne ajuta. Har si pace.

Last edited by Eugen7; 20.05.2011 at 10:25:03.