Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin
no amu ce ai te-ai inurzicat de sari ase in sus ca lopta lu'dinamo?.
|
Păi cum era să nu mă urzic, dar nu citind gLulme din urzica ci văzând cu câtă nevinovăție susțineți voi ''fericirea'' că nu or recunoscut mai marii părinți pe Domnul... păi în locul lor mi-ar fi rușine, iar în locul vostru aș plânge, dar se pare că voi vă bucurați de răul altuia, neștiind că vă bucurați văzând cum vă tăiați craca de sub picioare...
Deci v-am zis că eu vă las, dar nici nu vă încurajez, că eu am un singur interes, de a recunoaște pe Adevărul și nu de a-L băga sub obroc... și doar v-am spus și vouă, dar voi nu credeți și necrezând așteptați ca să cereți apoi ca bogatul nemilostiv: ''Doamne dacă ai fi trimis pe cineva să învie din morți aș fi crezut Doamne, dar pe săracul Lazăr dacă l-ai trimis cine să-l fi luat în seamă?.. sau n-ai văzut Doamne că până și câinii îi lingeau bubele, neluându-l în serios? Căci ei trebuiau să-l latre și să-l alunge de la poartea mea cea de fier forjat dacă ar fi fost un adevărat trimis... Acuma roagă-l să-mi aducă cu mâinile lui buboase măcar un deget umed din izvorul Tău.''
Deci dacă ești mai uituc ca mine care sunt un etolon al uitării textelor, nu mai încerca să scoți din foc cu mâna altora boabele de grâu secerate de bou, căci este scris că ''gura boului să nu o legi când treieră'', căci dacă îl prinzi că se pune la seceră este scris: ''legați-l de mâini și de picioare și scoateți-l afară și aruncați-l în întunericul cel mai dinafară...''
Deci ce cauți dumneata la graiul arhaic și neaoș, dacă nu ai haină de nuntă? Vrei să te prindă stăpânul? Vrei să te scoată afară Împăratul că n-ai coif?
Înainte de a te da victimă vrednică, ai face bine să-ți recunoști uitările, și poate așa m-aș milostivi de tine și în loc de bice pe spinare și peste obraz, nu o să-ți mai dau și cu fierul roșu și cu sare ci cu undelemn și cu vin... dar ține și de tine dacă urci sau cobori la Ierusalimul cel nou... dinspre Ierihorny.
Bine ar fi să nu mai cobori dacă din întâmplare ai urcat la Noul Ierusalim. Căci ce să mai faci la Ierusalimul cel vechi al pătimirii sau în gLumea cea largă? Să te urzici crezând că ai să scapi de reumă? Nu mere așa.