View Single Post
Vechi 20.05.2011, 14:59:19
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu te asigur ca este absolut necesar sa citesti acea carte, pentru ca tu sustii ceva ce ortodoxia numeste erezie. Si acolo iti demonstreaza adevarul si din punct de vedere stiintific.
Stiinta nu se studiaza citind o carte, ci trebuiesc cunostine stiintifice corespunzatoare care se dobandesc in timp prin studiu adecvat.

Intrebari aparent simple, necesita un stiudiu stiintific si teologic profund.
1.Cum vine caldura de la soare?
2. Universul este static sau dinamic? Ce spun Sfintii Parinti (Sfantul Ioan Damaschin)? Ce spune stiinta?
3. Exista repaos absolut in univers? Spatiul este absolut (fix) sau relativ?
4. Timpul este absolut sau relativ?
5. Cum percepe omul culorile? Ce sunt culorile? Ce este lumina?
6. Cum asimileaza organismul uman energia din alimente?
7. Ce spun Sfintii Parinti despre diferenta intre sufletul omului si sufletul vietuitoarelor?

Citat:
Eu ti-am dat explicatia. Acum tu afland adevarul poti renunta la falsa teorie a evolutionismului teist.
Te pricepi bine la divagatii :). (Nu am afirmat niciodata ca eu personal sunt de acord intru totul cu teoria evolutionista.)

Eu am marturisit tot timpul ca OMUL (trup si suflet) este CREATURA DIRECTA a lui Dumnezeu!!!

Daca vrei o prespectiva obiectiva a evolutionismului teist, iti recomand sa studiezi (nu sa doar sa citesti) si cartile unui autor crestin ortodox, dr. Alexandros Kalomiros. (Precizez clar ca nu sunt de acord intru totul cu ce afirma dr. Kalomiros.)
http://www.cartiortodoxe.ro/autor-Ka...dros,-dr..html

Citat:
Sunt sigur ca nici nu te gandeai la o asa baza solida de informatii sustinuta de creationisti. Probabil nici tu nu cunosti toate informatiile descrise acolo.
Bine ai spus "probabil" :).
Cu ajutorul lui Hristos studiez si inteleg corespunzator stiinta.

Sustin creationismul.
Creationismul inseamna ca Dumnezeu a pus in natura principiul vietii biologice. Creationism inseamna ca omul (trup si suflet) este creatura directa a lui Dumnezeu. Creationism inseamna ca omul este cununa creatiei!

Hristos Iisus este centrul (ca scop) al creatiei (si implicit al universului) caci "Pentru că întru El au fost făcute toate, cele din ceruri și cele de pe pământ, cele văzute, și cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El și pentru El. El este mai înainte decât toate și toate prin El sunt așezate." Coloseni 1,16-17

Slava Tine Doamne Iisuse Hristoase Domnul Dumnezeu nostru si fratele nostru.
Reply With Quote