Citat:
În prealabil postat de Doriana
Si daca l-am cautat si l-am gasit prin niste oameni care intr-adevar seamana cu Hristos, desi mai erau si unii care spuneau ca nu merit sa ajung in rai pentru ca nu ader la formatiunea lor? Pe cine l-ar interesa credinta unor oameni care striga ca, desi nici ei nu stiu daca ajung in rai, tu sigur nu ajungi?
.
|
``Intrebarea 84:
Care este cel mai important lucru pentru un crestin?
Raspuns:
Este grija pentru mantuirea celorlalti. La mantuirea lor, crestinul trebuie sa contribuie, cu rugaciunea pentru mantuire, cu faurirea mantuirii: si cu cuvantul, si cu privirea si cu faptele, cu faptul de a nu ispiti, de a indruma, de a povatui si de a intari mai ales prin raspandirea Dumnezeiestilor Scripturi.``Sfantul Teofan Zavoratul
Crestinul din iubire pentru aproapele isi doreste ca si aproapele sa fie pe calea mantuirii nu pe langa cale.
E o mare diferenta intre crestinul care nu ajunge in rai pentru ca e pacatos si nu se pocaieste si semenul care nu ajunge in rai pentru ca se afla in ratacire . Pentru ca pacatosul are toate uneltele mantuirii dar nu le foloseste iar ratacitul are toate uneletele mantuirii dar le desconsidera.