Noesis, credinta e o problema de consiinta. Noi aici discutam problemele din punct de vedere teoretic, caci cunoscand teoria stii ce ai de facut, fara sa gresesti (nu spun prin asta ca am fi fara greseala). Trebuie sa iubim omul, dar sa uram faptele lui. Deci daca un homosexual sau oricare alt om are nevoie de ajutor, nu cred ca cineva va sta mai intai si se va intreba daca merita ajutorul sau nu. Asta inseamna dupa parerea mea sa iubesti aproapele, asa cum asteapta Dumnezeu de la noi. Pe de alta parte insa trebuie sa fim atenti, din cauza vremilor in care traim. Raul isi cere dreptul la vietuire. Adica pacatul vrea statut de legalitate. Cu acest lucru nu trebuie sa fim de acord, caci daca dai un deget, ti se ia toata mana. E in joc mantuirea mea, a ta, a noastra, a generatiei viitoare si asa mai departe. Daca acum 20 de ani inca mai exista o retinere de a te afisa cu pacatele, acum nu numai ca e permis, dar unii sunt chiar laudati pentru ele, ies in evidenta si imitati, pentru ca aduce si castig. Unde s-a pomenit inainte sa avem prostitutie, pe care unii sa vrea sa o legalizeze?!? Acum prostituatele apar la tv. Homosexualii fac parade. Intelegi? Zagazul da sa se rupa si ne inunda pacatele acceptate acum de societate ca fiind normale si noi ce facem: dam tot in ortodocsi, care macar stiu ce e bine si ce e rau pentru ca au citit din cartile sfinte.
Daca auzi ca cineva nu a primit ajutor pentru ca era protestant, homosexual sau mai stiu eu ce, atunci sa vii si sa ne spui. Pana atunci raman la convingerea mea, ca nimeni nu va refuza sa dea ajutor unui om, pe temeiuri de credinta si comportament.
|