View Single Post
Vechi 21.07.2007, 16:41:34
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

scrisesem un mesaj inaintea lui Noesis si ma surprinde k mi l-a sters... probabil nu prea avea legatura cu topicul.
am explicat cateva chestii acolo si am pus si cateva intrebari.

Tamara, stiu k nu ai facut pe nimeni fanatic direct, pe fata, dar nu m-am nascut ieri si stiu k in situatii delicate se vorbeste cu perdea. permite-mi sa am suspiciunea asta asa cum si tu de indoiesti de anumite persoane de pe forum si le numesti ipocrite.
trecand peste... k nu mai conteaza asta... din primul mesaj se intelege k ii crezi fanatici pe anumiti oameni din cauza ca se axeaza prea mult pe pacat. adik? cum ai ajuns la concluzia k se pune prea mult accent pe pacat?

Citat:
cat despre intelegerea dintre laici...nu ma refer la compromis ....ci la acceptare. Nu poti sa resingi biserica catolica doar pt ca ti s-a tunat tie pe chelie.
Tu ai prieteni catolici...sau ii respingi pentru simplul fapt ca au alta confesiune?
nu mi-e prea clar nici acest cuvant ... acceptare. ??? sa acceptam ce? sa ne acceptam k oameni?
am amici catolici, protestanti, musulmani, atei... ii accept asa cum sunt, ii respect cum te respect si pe tine. accept pe oricine PANA ATUNCI CAND FAPTELE LOR CONTRAVIN BISERICII MELE SI IMI PRIMEJDUIESC SUFLETUL.
nu cred k pt a-i accepta pe cei din jur k oameni e nevoie de unirea bisericilor. aceasta se invata in cei 7 ani si la scoala.

pe de alta parte... nu resping biserica catolica si celelalte asa-zise biserici doar pt k mi s-a pus pe chelie... am niste argumente.

Citat:
Daca ai o sora -- ii spui ca este eretica si o respingi doar fiindca nu este exact ca tine?
da daca sora incalca niste canoane grave. nu pot sa nu consider eretic pe cineva kre nu boteaza prin cufundare... sau pe cineva kre vine cu niste inovatii ce pun in pericol viata crestinilor. este parerea mea, nu acuz.

Citat:
Ispita_ta stie de Marea Schisma, dar probabil ca nu stie ca Biserica Ortodoxa a ridicat anatema impotriva BC in anul 1954.
ma fortezi sa intru intr-un subiect kre chiar nu are legatura cu topicul, dar iti raspund cat pot de scurt: anatemele puse sau ridicate de BOR dupa 1924 pt mine sunt egale cu 0.
Reply With Quote