Citat:
În prealabil postat de Lilith23
Tocmai de aceea sunt agnostică (cred că nouă nu ne este interzis să intrăm pe forumurile religioase și să ne dăm cu părerea). E pur și simplu o părere personală. O teorie care ar putea fi adevărată și care e mai plauzibilă decât toate chestiile fără sens care au fost scrise aici, referitoare la originea lui dumnezeu.
|
Agnosticismul tău se referă la imposibilitatea cunoașterii lui Dumnezeu sau la imposibilitatea oricărui act de știință veritabil? Sau altceva? Sincer, n-am reușit să observ în ce constă acest agnoticism... Mie-mi seamănă mai mult a ateism. Nu că n-ar putea cele două să aibă vreo legătură. Se prea poate, însă, pentru mine un agnostic autentic e cel care pune sub semnul îndoielii condițiile cunoașterii. Eu dacă aș fi agnostic, m-aș feri să-l trimit pe careva în bibliotecă... De ce să mai studieze ceva dacă însăși cunoașterea ca atare și condițiile ei de posibilitate sunt lipsite de consistența vreunui adevăr? Sau mă înșel? (asta din urmă e o întrebare retorică).
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Last edited by I.Calin; 22.05.2011 at 13:55:57.
|