View Single Post
Vechi 22.05.2011, 14:23:46
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Într-un asemenea caz, așa-i că bolnavul ar face mari eforturi ca să cunoască ce spital dintre cele patru este cel bun ? Nu va cerceta el însuși, cât mai în amănunt, cât de bine și de trainic sunt alcătuite spitalele acelea ? Nu va vorbi el cu alți oameni, ca să-i întrebe în ce fel au fost tratați acolo și cât de mult le-au folosit tratamentele primite ? Nu este important pentru el să știe cât sunt de autentice atestatele doctorilor de acolo ? Dacă se va duce la întâmplare, fără se cerceteze, sunt sigur că ați spune despre un asemenea bolnav că își ia cam în ușor boala lui.

Doctorul sufletelor și a tot trupul nu putem crede că și-a lăsat bolnavii în ceață, ci noi știm că a dat patru criterii clare după care oricine, în urma propriei judecăți făcute în bună conștiință, să poată recunoaște care este spitalul Său. Astfel, acel spital care e al Său și numai acela are patru semne vizibile: este unul singur (neîmpărțit în guvernare, în doctrina medicală, în medicația care se oferă), este sfânt (pledează pentru sfințenie, a avut doctori sfinți în toate timpurile), este universal (pentru toți bolnavii, din orice timp, din orice loc, răspândind programul lui până la marginile pământului) și este apostolic (adică: doctorii săi sunt urmașii apostolilor și învățătura lor este învățătura apostolilor).
Totusi, eu cred ca acel "bolnav" mai primeste inca un raspuns, aproape identic cu cel pe care mi l-ati dat, numai ca din partea altui "spital", sora cu al dvs, iar acel raspuns il rejecteaza pe al dvs ca "nemedical" din cauza ca la "spitalul" dvs s-a schimbat ceva pe la "doctrina medicala" si din aceasta cauza, spune "sora" dvs din celalalt "spital", "medicamentele" dvs nu sunt valide. Le lipseste exact "esenta", spune sora. Ba va acuza si ca la dvs decizia nu mai e luata de "colegiul medicilor", ci de un "medic-sef" ce se doreste si infailibil in darea "retetelor", etc, etc. Nu a intrat din nou in ceata "bolnavul", si oare nu moare el de batranete sau de boala pana ajunge sa cerceteze cu de-amanuntul si cu onestitate care "spital" e cel veritabil? Eu cred ca, sarmanul, n-apuca sa mai cerceteze, pe unii nici nu-i duce mintea la cercetari, ci se duce oblu la cel la care s-au dus si parintii sai, sau nu se mai duce la niciunul. Rar cate unul care, ca si dvs, mai cerceteaza si face el singur alegerea. Si nu e sigur ca nu da gres. Apropo, mai cititi o data titlul threadului, ca poate l-ati uitat.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote