View Single Post
Vechi 22.05.2011, 15:12:46
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Totusi, eu cred ca acel "bolnav" mai primeste inca un raspuns, aproape identic cu cel pe care mi l-ati dat, numai ca din partea altui "spital", sora cu al dvs, iar acel raspuns il rejecteaza pe al dvs ca "nemedical" din cauza ca la "spitalul" dvs s-a schimbat ceva pe la "doctrina medicala" si din aceasta cauza, spune "sora" dvs din celalalt "spital", "medicamentele" dvs nu sunt valide. Le lipseste exact "esenta", spune sora. Ba va acuza si ca la dvs decizia nu mai e luata de "colegiul medicilor", ci de un "medic-sef" ce se doreste si infailibil in darea "retetelor", etc, etc. Nu a intrat din nou in ceata "bolnavul", si oare nu moare el de batranete sau de boala pana ajunge sa cerceteze cu de-amanuntul si cu onestitate care "spital" e cel veritabil? Eu cred ca, sarmanul, n-apuca sa mai cerceteze, pe unii nici nu-i duce mintea la cercetari, ci se duce oblu la cel la care s-au dus si parintii sai, sau nu se mai duce la niciunul. Rar cate unul care, ca si dvs, mai cerceteaza si face el singur alegerea. Si nu e sigur ca nu da gres.
Viața noastră (aceasta de aici, în trup muritor) este formată din alegeri. De asta ne-a și dat-o Dumnezeu, ca să alegem. Suntem în timpul de probă. Cercetând în bună conștiință, cerând ajutor de sus spre luminare și urmând semnele pe care ni le arată Domnul nostru, nu se poate să greșim. Dumnezeu nu ne dă mură în gură, că vrea să vadă că dăm singuri din lopeți, dar nici nu ne pune în fața unor probleme insolubile, de tip cvadratura cercului. Refuz să cred că Dumnezeu ne-a lăsat un vehicul văzut al Salvării, care totuși să fie invizibil.

Citat:
Apropo, mai cititi o data titlul threadului, ca poate l-ati uitat.
Eu așa citesc titlul topicului: este posibilă mântuirea fără dreapta credință ? Răspunsul, cel puțin răspunsul practic, acesta este: negativ. Biserica nu poate învăța altceva decât i-a spus Învățătorul ei. Iar Învățătorul ei i-a spus că pentru mântuire sunt necesare: credința, și Sf Sacramente. Dumnezeu omnipotent, care și pe un măgar l-a făcut să profețească, desigur că ar putea, teoretic, să mântuiască și pe un budist, dar nu aceasta este calea pe care ne-o arătă El. El îi cheamă pe toți oamenii să urmeze o singură cale, care este El însuși, încorporându-se în Trupul Său, care este Biserica Sa și pe care oricine o poate recunoaște, în orice loc sau epocă s-ar afla.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote