Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Viața noastră (aceasta de aici, în trup muritor) este formată din alegeri. De asta ne-a și dat-o Dumnezeu, ca să alegem. Suntem în timpul de probă. Cercetând în bună conștiință, cerând ajutor de sus spre luminare și urmând semnele pe care ni le arată Domnul nostru, nu se poate să greșim. Dumnezeu nu ne dă mură în gură, că vrea să vadă că dăm singuri din lopeți, dar nici nu ne pune în fața unor probleme insolubile, de tip cvadratura cercului. Refuz să cred că Dumnezeu ne-a lăsat un vehicul văzut al Salvării, care totuși să fie invizibil.
Eu așa citesc titlul topicului: este posibilă mântuirea fără dreapta credință ? Răspunsul, cel puțin răspunsul practic, acesta este: negativ. Biserica nu poate învăța altceva decât i-a spus Învățătorul ei. Iar Învățătorul ei i-a spus că pentru mântuire sunt necesare: credința, și Sf Sacramente. Dumnezeu omnipotent, care și pe un măgar l-a făcut să profețească, desigur că ar putea, teoretic, să mântuiască și pe un budist, dar nu aceasta este calea pe care ne-o arătă El. El îi cheamă pe toți oamenii să urmeze o singură cale, care este El însuși, încorporându-se în Trupul Său, care este Biserica Sa și pe care oricine o poate recunoaște, în orice loc sau epocă s-ar afla.
|
Multumesc, domnu' Mihnea, pentru raspuns si pentru ca ati subinteles ca nu eu va aduc acele acuzatii. M-am bazat pe asta, adica pe discernamantul dvs si n-am dat gres. Acuma, fac si eu ca magaru' cela, ca nu-s departe de el, eu fiind magar batran, sa profetesc ceva: nu peste multa vreme toate cele 4 "spitale" or sa sustina sus si tare ca exista "THE ONLY ONE authentical hospithal" si ghici care e acela? Da, ati ghicit. Ala e. Iar "bolnavii" nu se vor mai ajuta reciproc, nici vorba de iubire, nici macar iubirism din ala relativ, ci din contra, se vor acuza reciproc de "mal tratament" si de "erethical movement" si se vor evita unii pe altii mai inati, iar mai apoi se vor vana si judeca unii pe altii (termenii "inglizasti" s-ar putea sa nu fie in grafia unui gentlman, fiti ingaduitor cu un magar). Cararile intre case vor disparea ... sau se vor umple de balarii... (a mea spre dvs am eu grija sa o pastrez). Cu tot respectul,
(magarul) MariS
Har, smerenie si jertfa de sine.