"sa nu faci prostia sa divortezi doar pentru o palma(chiar si doua) ocazionala, certuri, abuz verbal."
Nici nu știu cum să încep să exprim câtă indignare îmi provoacă afirmația aceasta. Cum adică e o prostie să divorțezi pe motiv de abuz? În momentul în care soțul tău, cel care a jurat în fața lui dumnezeu că va fi alături de tine, te va iubi și te va proteja și te va respecta, și-a încălcat jurământul (pentru că o palmă, indiferent că e ocazională sau e un caz singular, e lipsă de respect și iubire), trebuie să te gândești la tine, la demnitatea ta ca om, ca femeie. Copiii? Sigur, sentimentele lor trebuie luate în calcul, dar pentru că și eu lucrez cu copii, țin să te contrazic. Divorțul părinților este, într-adevăr, o încercare grea pentru ei. Dar e mult mai bine decât să-și vadă tatăl lovind-o pe mama lor. Gândește-te la impactul pe care asemenea scene de violență domestică l-ar avea asupra unor minți fragile de copilași. Băiețeii vor învăța din asta că e în regulă să fii violent, că e un comportament normal, pentru că ei învață prin imitație. Și imită ceea ce văd acasă, la părinți, zi de zi. Fetițele vor dezvolta o androfobie acută care poate merge până la stadiul de boală cronică, dacă tatăl își va vărsa furia și asupra lor.
Un bărbat care e în stare să abuzeze de o femeie, mai ales de soția lui, nu merită privilegiul de a fi tată. Să știi că a fi părinte nu e ceva ce ți-e dat, pur și simplu. Doar pentru că ai dat viață unui copil nu înseamnă că ai dreptul să îl distrugi. Dimpotrivă, ai obligația de a-l crește într-un mediu armonios, plin de pace, de bună înțelegere și de veselie.
Copiii vor crește, iar la momentul oportun părinții le pot explica adevăratele motive care i-au împins la divorț. Vor înțelege, odată cu trecerea timpului, că așa a fost mai bine. Și le va fi și lor mult mai bine să își vadă părinții fericiți separat decât nefericiți împreună.
|