View Single Post
Vechi 22.05.2011, 22:33:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ludescu Vezi mesajul
- "cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu"
Ceea ce înseamnă că L-a născut pe Fiul Lui Dumnezeu, ca Om, dar rămînînd totodată Dumnezeu. Deși Fiul Lui Dumnezeu este Rațiunea, Logosul care a gîndit creația mai înainte de veci, El S-a născut ca Om, dar a rămas în același timp o singură Persoană cu două naturi: neschimbat, nedespărțit, neîmpărțit și neamestecat.

Deci ortodocșii mărturisesc întruparea celei de-a doua Persoane a Sfintei Treimi sau altfel spus nașterea Lui DUmnezeu din Fecioara Maria. Spre deosebire de alte confesiuni mai mult sau mai puțin creștine.

Citat:
În prealabil postat de Ludescu Vezi mesajul
- "Cea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii" (argumente pentru care ar fi mai cinstita decat Heruvimii, Serafimii)
Preasfînta Născătoare de Dumnezeu s-a apropiat cel mai mult de asemănarea cu Dumnezeu prin participarea ei de bunăvoie la lucrarea de mîntuire a umanității. Prin credința și faptele ei minunate a fost ridicată de Fiul său deasupra tuturor ființelor care au fost create, ajungînd de-a dreapta Lui Dumnezeu și dîndu-i-se puterea de a ajuta în continuare oamenii prin rugăciunile de mijlocire către Hristos. Nici o creatură nu a făcut fapte asemănătoare cu cele ale Preasfintei, nici măcar Heruvimii și Serafimii care sînt îngerii cei mai apropiați de Creatorul lor.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote