View Single Post
Vechi 23.05.2011, 09:43:39
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Harul este energia divina emanata de Dumnezeu. Este necreat si astfel e parte din divinitate. Noi primim harul, nu pe Duhul Sfant, pentru ca nu putem primi Fiinta divina, am deveni si noi parte din divinitate (am fi perfecti).
Catalin, avem cel putin vreo trei probleme mari:

1. Harul nu poate fi o energie. Citeste cu atentie:
"Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; "
"Și toți Îl încuviințau și se mirau de cuvintele harului care ieșeau din gura Lui și ziceau: Nu este, oare, Acesta fiul lui Iosif?"
"Această mântuire au căutat-o cu stăruință și au cercetat-o cu de-amănuntul proorocii, care au proorocit despre harul ce avea să vină la voi."

Unii ar defini harul ca un dar nemeritat. Eu prefer "manifesterea lui Hristos pe pamant." cu tot ce presupune ea.

2. Orice crestin are Duhul Sfant; asta il face crestin. Daca tu spui ca nu ai Duhul, desi ortodocsii spun ca il primesc la botez, nu stiu in ce turma sa te plasez.
"Și Eu voi ruga pe Tatăl și alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac, 17. Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaște; voi Îl cunoașteți, că rămâne la voi și în voi va fi! " Ioan 14: 16, 17
"Iar Cel ce ne-a făcut spre aceasta este Dumnezeu, Care ne-a dat nouă arvuna Duhului. " 1 Cor 5:5

3. Daca harul este energie, de ce nu se vad efectele ei la cei care spun ca au har? In marea majoritate ei pun mana pe tine si spun ca ar trebui sa crezi gratuit ca ai primit har.

In concluzie, orice ar fi harul, ca o fi energie, cum zici tu [desi nu este numai energie], ca o fi manifesterea puterii lui Hristos, manifesterea harului trebuie sa se vada, prin efectele pe care le produce. Nimeni nu poate sa spuna ca are har daca nu face dovada prezentei harului in el.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote