Citat:
În prealabil postat de catalin2
Florin, cum ti-am mai spus, problema e ca logica noastra nu se potriveste intotdeauna cu cea adevarata. Pentru ca noi avem o gandire limitata de ceea ce intelegem, iar aceasta depinde si de ce informatii am aflat.
Cum spui si tu, in Imparatia lui Dumnezeu nu poate ajunge un om fara sa fie in Biserica Sa. Apoi spui de mantuire, dar nu e acelasi lucru? Nu stiu ce sens ii dai cuvantului "mantuire". Dupa mine mantuirea e ajungerea in Imparatia lui Dumnezeu.
|
Mîntuirea este faptul-de-a-scăpa-de-cel-rău. Este izbăvirea de Împărăția lui întunecată.
Dar dacă te mîntuiești și totuși nu ai acces în Împărăția Cerurilor (sau Împărăția Lui Dumnezeu), atunci unde altundeva poți ajunge? Mă gîndesc la versetele care spun că va fi un Cer nou și un pămînt nou. Apoi îmi amintesc de cuvintele Lui Hristos care ne zice că fericiți sînt cei blînzi, că aceia vor moșteni pămîntul. Deci cine va locui pămîntul cel nou? Cei desăvîrșiți vor fi în Împărăție, sus, foarte aproape de Domnul (prin asemănarea cu El), dar se pare că vor mai fi și alții, fericiți că au scăpat de adîncul celor dedesubt; probabil că aceștia sînt păgînii care se vor mîntui.