Citat:
Eu incercm sa arat ca daca incestul e privit ca nesanatos(desi se bazeaza pe aceleasi principii ca homosexualitatea- consens din ambele parti si varsta majora), de ce totusi se incearca dovedirea "firescului" din homosexualitate?
|
Nu se bazeaza pe aceleasi principii, decat daca preferi sa simplifici de dragul simplificarii.
Din ce stim in acest moment, homosexualitatea are baza genetica. Daca te nasti homosexual, nu poti sa te decizi ca de lunea viitoare iti place sexul opus.
Cat despre incest, sincer, daca participantii sunt majori si in consens, nu vad unde este problema, atata timp cat nu fac copii. Nu e acelasi lucru cu homosexualitatea, pentru ca tine de patologic mental, nu genetic. Cel putin asta am citit eu.
Citat:
De ce sa nu luptam si pentru drepturile pedofililor? Cu o educatie sexuala solida si cu depasirea mentalitatii religioase, pedofilii ar putea avea castig de cauza; daca e exersata pe copii mai mici de 11-12 ani se considera agresiune; daca insa, se face pe copii de la 12 ani in sus, din punct de vedere biologic pedofilia ar putea fi considerata fireasca...vreau sa zic, corpul fetelor e pregatit sa aiba o relatie sexuala(odata ce au menstruatie) si sa nasca copii; problema e ca nu sunt pregatite psihic; dar, cum am mai spus, cu o educatie sexuala de la scoala, se poate aranja aspectul mentalului si pedofilii pot sa ii aduca pe copii la un comun acord si sa faca ce vor cu ei. Din fericire, societatea actuala(la grecii de demult-de pe vremea poetesei Sappho- pedofilia era acceptata; la fel, citim in Viata celor doisprezece Cezari de Sueton ca imparatului Tiberiu ii cam placeau copiii... )respinge pedofilia.
|
Serios acum, tu chiar crezi ce ai scris mai sus? Ce legatura are o relatie sexuala intre 2 adulti, majori, unde exista si consens, cu sexul (violul) cu copii? Nici nu cred ca are rost sa raspund la asta.
Dar de dragul argumentarii, da-mi un exemplu de tara in care casatoriile homosexuale sunt acceptate, si unde exista macar un curent de opinie care sa sustina legalizarea pedofiliei, ca rezultat al legalizarii casatoriilor homosexuale.
Citat:
Si la mine la facultate se fac intotdeauna dezbateri pe homosexualitate iar cand spun ca ii intereseaza ce spune Biserica, inseamna ca stiu de ce spun ca ii intereseaza opinia Bisericii; principalii contestatari ai homosexualitatii sunt oamenii religiosi iar unii homosexuali incearca sa arate ambiguitatea unor texte biblice(ca pentru textul din V.T. despre Sodoma si Gomora).
|
Practic ai spus ce am spus si eu. Ii intereseaza pozitia Bisericii pentru ca pe aceasta pozitie se bazeaza cei care arunca cu pietre in gay la Gay Parade. Pozitia Bisericii are o legatura directa cu obtinerea de drepturi cetatenesti, care acum le sunt negate.
Citat:
Bineinteles ca Biserica este prezenta la nastere, casatorie, moarte in viata unui crestin. Mircea Eliade defineste viata ca fiind un act religios in sine(nasterea, hrana, viata sexuala etc.)
|
Am voie sa nu fiu de acord cu Eliade?
Citat:
Asa cum lipsa hranei trupesti inseamna moarte trupeasca, asa si lipsa hranei spirituale inseamna moarte spirituala.
|
Defineste "hrana spirituala".
Citat:
Pe scurt, eu am sa-mi botez copiii de mici nu din cauza ca ii urasc si ii fortez(pentru ca ei sunt total dependenti de mine-dupa cum bine ai observat: nu hranesti copilul, moare; nu il botez, nu se poate naste din duh si nu se poate impartasi), ci pentru ca vreau sa imi indeplinesc datoria de mama crestina.
|
E alegerea ta. In locul tau, m-as intreba ce fel de Dumnezeu omnipotent e ala, de trebuie sa apelez la un intermediar care trebuie sa imi bage copilul in apa, cantand in acelasi timp, incat Dumnezeu sa imi observe copilul si sa trimta Duhul Sfant.
Citat:
dar cred ca un copil care a fost botezat si care a crescut in biserica are mai multe sanse sa se intoarca la Dumnezeu decat unul care nu L-a cunoscut deloc pe Dumnezeu(cam ca in pilda fiului risipitor).
|
Cu cat mai multa informatie primeste copilul respectiv, cu atat mai multe sansele sa ia o decizie. Eu am prieteni care ai facut seminarul teologic si acum sunt atei, exact pentru ca li s-a dat sansa sa studieze religia in amanunt.
Numarul mare de ortodocsi din Romania e datorat in mare parte ignorantei religioase. Majoritatea se declara ortodocsi in virtutea faptului ca au fost botezati, fara sa se gandeasca de doua ori daca asta ii face cu adevarat ortodocsi.
Cum acum avem religie in scoala, cu titlu obligatoriu, ma astept ca numarul de atei si agnostici sa creasca