View Single Post
Vechi 23.05.2011, 15:29:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Aura aceea am vazut-o numai in icoane. Oricarui om declarat sfant i se deseneaza o aura. Stiu ca exista unii care emana efectiv acea lumina, dar numai unii.
Spui ca harul se observa ca o lumina in jurul capului. Apoi spui ca voi il primiti prin Sfintele taine. Deci...hmmm...Catalin, tu ai aura in jurul capului? Cum demonstrezi tu ca ai har? Sau vecinul meu, Nea Gigel, botezat si uns cu mir in BO? Sau parintele care vine cu botezul? Nu am vazut nici o lumina, crede-ma... :)
Nu intelegi pentru ca ai conceptia (neo) protestanta despre har. Te botezi si gata, esti in har, trebuie sa crezi in Iisus mai departe.
La ortodocsi nu conteaza ca ai primit har prin Sfintele Taine. Conteaza ce faci dupa aceea, cum progresezi in bine. Si chiar daca ai har, il poti pierde imediat.
Acea lumina o au doar sfintii, epntru ca ei ajung la despatimire, se curata in timp de patimi. Atunci harul incepe sa locuiasca totdeauna in ei si devina vase alre Duhului Sfant. Ceilalti credinciosi au sansa sa primeasca harul prin Impartasanie chiar inainte de moarte si astfel sunt si ei in har la moarte.
Reply With Quote