View Single Post
Vechi 23.05.2011, 15:36:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mă bucur că am ajuns la un consens.

Deoarece vorbim despre perspectiva veșnică a multor ființe, trebuie să ne gîndim de multe ori înainte de a ne pronunța asupra acestor chestiuni atît de delicate.

Spuneai că ai citat din Părintele Staniloae, referitor la mîntuire. Poți să repeți citatul și pentru mine te rog? Eu am găsit în Dogmatica lui un capitol întreg care se intitulează "Condițiile mîntuirii". Acolo nu scria nicăieri că numai ortodocșii se mîntuiesc... :)
Am gresit, am vrut sa spun parintele Galeriu, din el dadusem citatul. Desi am dat in alta parte si ceva din parintele Staniloae.
Sa ne intelegem, de mantuit se mantuiesc doar ortodocsii. Adica prin mantuire intelegand ajungerea dupa moarte in unire cu Dumnezeu.
Printre ceilalti pot exista exceptii. Dar toti se vor judeca in functie de fapte, iar unii probabil vor fi ca si dreptii din Vechiul Testament (dar care nu s-au mantuit). Acestia pot ajunge in vreun lacas din Iad mai de VIP-uri, ori poate in vreun lacas din Rai dar fara sa fie in comuniune (daca ar exista asa ceva, desi nu prea cred).
De fapt lacasul din Iad pentru VIP-uri e aproape la fel cu cel din Rai fara comuniune (adica fara botez).
Reply With Quote