Si eu am ajuns la concluzia ca basarabenii nu prea vor sa se uneasca cu Romania. Ceea ce m-a surprins sincer, pentru ca mereu am avut impresia ca si ei vor asta. Dar, citind mai multe articole, comenturi si forumuri, am inteles defapt ca ei nu vor o unire, ei vor independenta. Ei nu prea vor sa fie asociati cu romanii, ei nu fac parte din neamul romanesc care il pupa pe Basescu si pe americani undeva. Nu vor sa fie pusi in aceiasi oala cu tiganii de romani, cu hotii de romani. Noi nu suntem romani, noi suntem romi, sau cel putin asa am vazut ca ne spun. Si nu am scos de la mine aceste cuvinte, le-am citit si auzit. O parte din ei da vor, dar majoritatea nu, mai ales acum cand Romania e la sapa de lemn ca sa zic asa. Daca situatia Romaniei ar fi fost alta mult mai buna, poate dorinta lor era diferita. Romanii sunt cei care in principal vor unirea, cel putin cei din Ardeal majoritatea vor. Am si eu o intrebare. Daca ardelenii, care au fost sub Ungaria decenii, au reusit cu chiu cu vai sa pastreze traditia romaneasca si au luptat pentru unire, basarabenii de ce nu pot?sau nu vor?
Legat de Iliescu. Din cate stiu eu dupa revolutie Regele Mihai s-a intors in tara sa isi reia tronul si romani chiar s-au intors catre ei, dar Iliescu i-a luat cetatenia si l-a dat fara din tara. Stiu gresit?
off-topic. app de Ardeal. Sunt zvonuri cum ca, ungurii ar face propaganda anti-romani in SUA. Cu alte cuvinte, se plang americanilor ca romanii le-au luat Ardealul si vor ajutor sa il ia inpoi.
|