Citat:
În prealabil postat de Radianta
Faptul ca iti este frica de Dumnezeu dovedeste ca iti traiesti viata in genunchi si toate actiunile tale sunt izvorate din frica si nu din iubire sau convingere. Si de unde le stii tu pe toate? De unde stii ca eu nu am trecut prin experiente similare. Ce studii ai ca sa sustii ca stii mai multe despre moarte decat restul de pe acest forum? Daca tot faci afirmatii de genul asta sustine-le (ce studii ai, de unde esti, cati ani, daca ai familie, ce ocupatie curenta ai?)
|
Eu am spus ca stiu mai multe despre moarte decat tine, nu decat restul forumului.
Deci faptul ca te identifici cu restul forumului arata ca ai o problema emotionala.
Frica de Dumnezeu este un sentiment diferit de frica omeneasca asa cum o vezi si intelegi tu. Este ceva complex, un fel de recunoastere a Stapanului si de iubire si smerenie fata de El ceeea ce la tine nu se vede, tinand cont ca te vrei ortodoxa.
Felul cum se comporta cineva si cum se manifesta ne spune multe despre persoana respectiva. Fara sa vrei tu singura iti pui eticheta pe frunte, sa vada restul cum esti si cine esti.
Nu poti face o afirmatie de acest gen: poate am avut o experienta similara pentru ca nu cunosti cealalta experienta ca sa o compari si clasifici. Insusi cuvantul poate ne spune ca e putin probabil.
Eu nu am spus poate am vazut moartea cu ochii. Ci am spus, am vazut moartea cu ochii fara sa ma raportez la nimeni altcineva.
Daca o vedeai nu spuneai poate, si daca o vedeai nu vorbeai la modul cum vorbesti despre credinta si nici despre moarte.
In legatura cu ce studii ai, de unde, esti, familie, ocupatie iti spun ca la Dumnezeu astea desertaciuni sunt ci doar sufletul conteaza.
Ca poti fi si conducator de stat ca nu conteaza decat faptele noastre , inima noastra si credinta noastra.
Poti sa ai 100 de facultati ca daca sufletul iti este murdar, in fata Domnului nu ai sa spui: sunt un om eminent, am studiat artele sau medicina ci vei spune sunt om pacatos Doamne si nu am ascultat poruncile Tale.
Afirmatiile legate de trairile unui om, de incercarile sale, de durerile sale, de nevointele sale nu se sustin cu studii sau cu locul unde traiesti si nici cati barbati ai schimbat sau cati copiii ai nascut.
Dar ca sa iti linistesti egoul tau care este mandru peste poate pot sa iti spun ca am vazut lumea, calatorind de mica si ca am studii universitare. Ba chiar am avut si functii de conducere candva, spre rusinea mea o recunosc, ca nu mi-a adus inaltare sufleteasca fapt pentru care am renuntat de buna voie.
Cu regret in suflet iti spun ca imi pare tare rau de tine. Valorile tale sunt complet rasturnate. Pentru tine un om e bun daca are facultate, daca locuieste intr-o vila in buricul targului, daca are sange albastru si daca e super cunoscut in lume. Esti prinsa de duhul lumii mai rau ca oricand. Iar adevaratul ingenuchiat esti tu insasi, esti ingenunchi in fata duhului lumii.
Domnul sa aiba grija de tine! Doamne miluieste-ne!