Citat:
În prealabil postat de konijiro
Hmmm... Sa vedem. Sa fie oare toate tarile alea unde crestinismul nu a ajuns in veci si oamenii de acolo se raporteaza la aceleasi repere morale?
Oameni buni, daca lumea necrestina era una unde era perfect moral sa ucizi, sa violezi si sa furi, intelegeam ca aveti un argument. Faptul ca astea sunt repere morale universal acceptate (si de aceea se regasesc si in sistemele legale ale tarilor din lumea asta) nu va spune ca nu au nici in clin nici in maneca cu crestinismul?
Mai mult, e ridicol sa spui ca pana la aparitia lui Isus oamenii se omorau de nebuni pe strazi, si doar cand a aparut el s-au prins ca nu e OK, si au devenit pacifisti.
Si nu e nevoie sa ma credeti pe cuvant, exista carti care se ocupa cu istoria antica, aia care s-a intamplat cu mii de ani inainte de Isus, vedeti ce gasiti acolo in legatura cu moralitatea.
|
Din punct de vedere istoric, noua crestinilor ne place sa credem asta. Moralitatea, legislatia, organizarea statala a avut de suferit din astfel de cauze in europa... sclavia, din cate stiu a fost abolita din astfel de cauze, in antichitate de exemplu femeile se credea ca nu aveau suflet deloc si asta de catre filozofii vremii si nu oricine, dupa "incidentul" Iisus, s-au mai gandit oamenii, si dupa ce s-au crestinat au stabilit ca sunt si ele oameni cu suflet.
Vrei exemple : lol, in Grecia antica, de exemplu, parca barbatii sodomizau copii, iar cel care nu facea asa ceva era desconsiderat, din cate stiu era o practica sociala.... sau despre preoteasa-prostituata a lui Venus?? sa luam alt exemplu : Japonia, care este moralitatea unui japonez in ziua de astazi? la ei exista si un obicei in care fetele (adolescente) sunt momite cu daruri de catre barbatii la a doua tinerete, pentru a obtine favoruri sexuale... sau... in general... gheisele... o traditie japoneza.... ei nu au legi rigide in ce priveste moralitatea, sexualitatea....
cat despre tarile necrestine... acolo intradevar exista legi morale in care un om isi poate pierde viata usor... femeile sunt desconsiderate in general... sa luam exemplu tarile arabe... pentru fratele crestinismului (islamismul) daca o femeie isi dezonoreaza sotul poate fi ucisa fara regrete, chiar in spiritul legii.... nu mai stiti despre scandalul miss playboy... Turcia? sau despre practicile hinduiste? o sotie daca se pomenea vaduva trebuia in orice caz ingropata cu sotul.... adica arsa de vie.... sau despre proba focului la hinduisti? daca o sotie se considera ca insela sotul.... se considera nevinovata daca trecea prin foc si nu se ardea??? sau la egipteni... cum erau ingropati faraonii cu toti servitorii lor... cu tot alaiul ... din cauza religiei lor?
Deci cam avem motive sa credem ca religia crestina e una dintre cele mai bune (noi crestinii)...
ca sa vezi... cultura generala...
Prea multe argumente nu am si nici nu ma intereseaza sa dezbat prea mult asa ceva, imi pare rau ca nu ma lansez in studii de specialitate.
Tu de dragul ateismului, negi religia, chiar daca nu inseamna numai credinta in Dumnezeu ( care inteleg ca ti s-ar parea.... sa zicem incredibila)
ci si un indemn la buna intelegere intre oameni?