View Single Post
Vechi 24.05.2011, 18:00:30
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
N-ai auzit? In caz ca nu stii, orice spital din tara asta, fie el privat sau de stat, ofera asistenta medicala de urgenta - e ceva ce nu poate fi refuzat nimanui, nici macar unui boschetar fara acte. Se practica si in alte tari asa ceva.

In al doilea rand, spitalele private sunt mult mai bine pregatite decat cele de stat. Crede-ma, daca ai avea de ales, ai alege spitalele private.
N-am auzit! Si n-am vazut! Acestea sunt lozinci, evident ca nu orice spital, nici macar de stat, daramite privat, nu acorda asistenta de urgenta, indiferent de statut: platitor de asigurari, platitor cash sau ..."boschetar". Pur si simplu pentru a asigura urgentele este nevoie de un compartiment special- pe care sa, zicem spitalele de cronici nu il au, iar de cele private....nici nu mai vorbesc. Nu imi doresc polemici pe tema pregatirii spitalelor de stat versus cele private, dar sa presupunem- ca ar fi mai bine "pregatite" cele private. Tot nu merge teoria cu "totul la particular" si stii de ce? pentru ca omiteti unul din lucrurile esentiale: sistemul de asistenta medicala privata este axat pe......ta taaaam.....profit! iar medicina de urgenta inghite mult prea multe fonduri pentru a putea deveni vreodata rentabila, iar daca luam in calcul ipoteza ca banii de pe urgente ar proveni de la stat....ajungem in situatia initiala! Statul da banii unui spital privat (cu taraita si tarziu, ca nu vad de ce ar face-o altfel decat acum), care efectueaza o actiune scumpa si este in situatia de a-si lua banii inapoi.. nu e prea bucuros, dar tot pentru ca avem de-a face cu negustori (sa nu se socheze nimeni- "furnizori de servicii medicale") acestia vor raporta mai multe urgente, pentru a-si creste veniturile!
Toata demonstratia asta am facut-o in cunostinta de cauza- lucrez in sistemul medical de stat, iar apropiati ai mei chiar in cel privat si chiar asa e !
Sunt perfect de acord ca exista multe specialitati la care- daca ai banii necesari- e mult mai bine sa mergi la privat, pentru multe probleme de sanatate sau boala, dar nu vreau sa deviez discutia de la punctul de plecare- "asistenta medicala de urgenta in privat"! Si mai doresc sa incadrez discutia in cadrul mai larg- in care anumite lucruri nu pot fi, pur si simplu- lasate la voia intreprizatorilor particulari- de exemplu invatamantul! Si asa e vai de noi, nu merg copiii la scoala, avem analfabeti pe rupte, sunt multi copii care din cauza saraciei nu ajung nici la amaratele de scoli din sate, ce ar fi sa fie invatamanul particular? Cati ar mai accede la el? Evul mediu ne sta in fata!