Draga Laura
Laura, ai primit deja niste raspunsuri, de fapt, doua feluri dinstincte de raspunsuri care ar putea fi solutii la problemele tale.
Prima solutie il include si pe Dumnezeu, a doua il ignora. Tu, ai acum de ales. Toti userii, si cei credinciosi si cei necredinciosi ti-au dat solutiile ideale conform credintei sau filozofiei lor. Toti au tratat cu seriozitate problema ta si ceea ce te-au sfatuit este exact ceea ce ar fi facut si ei intr-o situatie similara. Numai ca, in timp ce sfatul crestinilor care te trimit la Dumnezeu, la Biserica, la preot inainte de a face altceva, este solutia care nu pune conditii. Adica, indiferent de temperamentul tau, de inteligenta sau de banii pe care-i ai obtii linistea si pacea care-ti lipseste, obtii un anumit fel de rezolvare a problemelor tale.
Pe cand sfatul celor fara Dumnezeu, chiar daca ar avea solutii la necazul tau, acesta implica o multime de conditii. De ex : ti se spune, pe scurt, sa pleci de acasa, sa-i lasi pe ai tai sa-si rezolve problemele. Sa-ti vezi de viata ta sa te descurci pe cont propriu si apoi sa refaci sau nu relatia cu ai tai...
Ca sa faci acest lucru, iti trbuiesc bani, o alta locuinta, relatii si mai ales mare grija cu cine te imprietenesti, de la cine ceri sfaturi, cine iti da sfaturi. Ai nevoie de o multime de timp caci tu va trebui sa le faci pe toate : mancare, spalat rufe, curatenie, invatat, distractie, etc. Si timpul nu se dilata. Eu nu zic ca nu se poate, nu, dar este teribil de greu. N-as vrea sa vezi cat e de greu. Eu zic sa ai grija, daca alegi acest fel de solutie... In lume sunt fel de fel de oameni cu fel de fel de intentii si tu ai putea fi o prada usoara pentru inselatori. Sau, poate ai o bunica sau o ruda apropiata la care sa apelezi si care sa te ajute. Tu trebuie sa ai un ocrotitor, un sfatuitor matur, cinstit si responsabil.
Eu zic asa, inainte de a face orice, mergi la un preot (un binecredincios de pe forum te va indruma cu siguranta), ca ce te costa ? Incearca. Citeste in fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului, in fata icoanei ei, ca nu-i greu. Mai rabda-i un pic pe parinti fara sa-i certi sau sa le reprosezi ceva, si ai sa vezi ca nu va fi rau.... Cumva, intr-un fel, te va ajuta Dumnezeu. Dar ai grija, nu parasi casuta ta, familia, nu te arunca in lume, caci fara un Pastor esti la cheremul lupilor. Ai grija si sa fi cuminte !
Ne vom ruga cu totii pentru tine, fetita mea !
|