View Single Post
Vechi 24.05.2011, 22:29:08
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit TV si hiperactivitatea

Citat:
În prealabil postat de elizabeth Vezi mesajul
deci dupa parerea ta, televizorul are influente negative... insa te asigur eu ca are si influente pozitive...
Aici se vorbeste de tv sau de mass media in general...? Sunt educatoare la o gradinita de stat si iti spun dupa cum am observat ca cei care nu se uita la tv, desene, emisiuni si clipuri sunt nu doar mult mai inapoiati ci si mult mai inceti. Dupa cate ai descris tu, televizorul e "facatura dracului" , ei bine nu e asa. Ar trebui sa ne mandrim cu informatiile luate din mass media, asta cine stie sa selecteze... cine nu, sa se fereasca , pentru ca e periculoasa.
In timpul privitului emisiunilor tv se produce o rupere a activitatii creierului de raspunsul corpului. Atentia telespectatorului este in alerta, dar reactia corpului este inhibata deoarece imaginile la care este omul expus nu sunt reale.
Creierul este in permanenta stimulat (uneori vede imagini violente sau incarcate emotional), in situatii reale s-ar trezi un raspuns comportamental, dar acesta este in permanenta anulat.

Aceasta energie, tensiunea nervoasa acumulata in timpul vizionarii, dar nedescarcata fizic, este inmagazinata pentru a rabufni mai tarziu prin acte fara sens, agitatie, lipsa de scop, iritare, frustrare, activitate accelerata.
Este un fapt usor observabil la copii si atestat de studii (ideile mele sunt preluate din cartile lui Virgiliu Gheorghe care se refera la studii precise).

Legatura dintrre hiperactivitate la copii (chiar ADHD) si privitul tv nu mai este un secret pt nimeni.

De aceea copiii care nu privesc pot parea prin contrast lenti.. dar poate sunt doar normali!

De citit: scurt articol despre ADHD si privitul televizorului:
http://www.whitedot.org/issue/iss_st...DHD%20Toddlers
Reply With Quote