View Single Post
Vechi 24.05.2011, 22:46:00
vintage
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
In timpul privitului emisiunilor tv se produce o rupere a activitatii creierului de raspunsul corpului. Atentia telespectatorului este in alerta, dar reactia corpului este inhibata deoarece imaginile la care este omul expus nu sunt reale.
Creierul este in permanenta stimulat (uneori vede imagini violente sau incarcate emotional), in situatii reale s-ar trezi un raspuns comportamental, dar acesta este in permanenta anulat.

Aceasta energie, tensiunea nervoasa acumulata in timpul vizionarii, dar nedescarcata fizic, este inmagazinata pentru a rabufni mai tarziu prin acte fara sens, agitatie, lipsa de scop, iritare, frustrare, activitate accelerata.
Este un fapt usor observabil la copii si atestat de studii (ideile mele sunt preluate din cartile lui Virgiliu Gheorghe care se refera la studii precise).

Legatura dintrre hiperactivitate la copii (chiar ADHD) si privitul tv nu mai este un secret pt nimeni.

De aceea copiii care nu privesc pot parea prin contrast lenti.. dar poate sunt doar normali!

De citit: scurt articol despre ADHD si privitul televizorului:
http://www.whitedot.org/issue/iss_st...DHD%20Toddlers
Interesante si folositoare materialele postate de tine, Anna. Si eu sunt de parere ca TV-ul este cu totul nociv. Prima paguba este ca TV-ul a luat cartile din mana copiilor... si a adultilor. De celelalte neajunsuri, nu mai vorbesc...
Copii mei nu stau in fata tv-ului.... ci a calculatorului (aceesi Marie, cu alta palarie...). Dar cand erau mici, pe vremea lui Ceausescu, nu prea aveau la ce se uita, asa ca distractia erau cartile. Si au ramas fideli, totusi cartilor...
Nici eu nu sunt "fan" tv. Doar buletinu meteo il urmaresc.
In concluzie, ma alatur tie si tuturor inamicilor tv-ului
Multumesc pt articole, inca odata!
Reply With Quote