Subiect: desprenoi
View Single Post
Vechi 22.07.2007, 13:15:25
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

sint o cresina ortodoxa dupa noul calendar. Am intrat pe acest forum accidental voind sa ascult si sa copiez in calculator CANONUL LUI ANDREI CRITEANUL si nereusind am crezut ca tre sa competez datele mele pt a putea face aceasta.Si asa m-am trezit pe forum .Dar eu acum STIU ca nimic nu este intimplator la DUMNEZEU ,nici ceea ce noi numim intimplator.
In trecutul meu a fost o perioada cindam uitat sa ma rog lui DUMNEZEUEU NECUNOSCIND IMPORTANTA RUGACIUNII.Nici carti nu erau pe vremea comunistilor religioase decit la cei care le mai aveau dinainte pe acasa de la inaintasii lor.prin lipsa rugaciunii am intrat automat sub influenta celui rau,caci si ideile si faptele fiind impregnate de egoismul specific pamintesc nu mi-au adus nimica bun.Dar nu uitam ,desi nu ma rugam si nu ceream ajutorul lui DUMNEZEU sa-i multumesc pt reusita la examene si in diverse probleme ale vietii. Deci motoul pe care l-am scris eu ca RECUNOSTINTA ESTE MEMORIA INIMII l-am testat pe propria-mi piele si poate ca el ,pe linga mila lui DUMNEZEU ,mi-a ajutat sa ma intorc la EL.[am fost criticata pt acest moto de GRIGORE.].
Am inceput sa impartasesc din putina mea experienta duhovniceasca pe care am dobindit-o din mila lui DUMNEZEU ,iar sfaturile date de mine celor care se indoiesc sau sint atei sint cele care mi-au ajutat mie sa ma apropii de Dumnezeu si sa cred ,sa-mi linistesc inima si sufletul.Am gresit oare!?
Dupa revolutie mi-am cumparat mai multe carti duhovnicesti pe carele-am citit ,dar si mai multe am de citit de acum inainte; cel mai mare impact au avut asupra mea SCRIERILE LUI MACARIE EGIPTEANUL,CARAREA IMPARATIEIde ARSENIE BOCA si IISUS HRISTOS IERI,AZI SI IN VECI-MISTAGOGIA de EPISCOP DANIIL STOENESCU.
DESI eu nu ajung nici la unghia degetului mic a foarte inteligentului PETRE TUTEA am sa citez ceva ce imi place foarte mult.PETRE TUTEA:"TREBUIE SA SPUN CA TOT CE GINDSC EU TEOLOGAL,NU E TEOLOGIE PROPRIUZISA.....EU NU AM PRETENTIA CA SINT TEOLOG.EU MA MISC,IN MASURA INCARE POT EU,TEOLOGAL,IN MASURA IN CARE EU POT SA INTELEG LUMEA DOGMELOR CARE E OPUSA LUMII NORMELOR.OMUL E GUVERNAT DE DOUA MORALE:DE MORALA DOGMELOR CARE E CRESTINA -ABSOLUTA SI MORALA NORMELOR ARE SINT CONSTRUITE PE PUTINATATEA SI IMPERFECTIUNEA OMULUI.DACA ADEARUL NU E RELEVAT INTELECTUL E NEPUTINCIOS,EL NU POATE SA-L DETERMINE"
DUMNEZEUsa ne ajute la toti sa ne folosim si din acest forum ;mie imi place sa citesc pareri competente si frumos exprimate[si de la Grigore].
Reply With Quote