Citat:
Īn prealabil postat de anna21
Copiii mei nu privesc tv, dar am alta problema: jocuri video. Desi copilul este foarte limitat: are voie sa joace doar in weekend si cu conditia sa faca mai mult timp teme (matematica, lectura etc..), doar daca este prea urat afara pt a merge in parc.., mi-a spus lucruri care m-au speriat.
De ex.: "am trei feluri de vize: vise frumoase, vise urate si vise wii" (wii=consola lui de jocuri). Deci el viseaza lumea virtuala a jocurilor video, atat de mult s-a obisnuit cu ea.
Sau.. "ce frumoasa este floarea aceasta! Seamana cu una din galaxiile mario!" (adica ceva din jocuri)
etc..
Si de mai multe ori a comparat lucruri din realitate cu cele din lumea virtuala.. ma face sa-mi pun problema care este adevaratul lui reper: realul sau imaginarul?
|
:)) ! Iarta-ma Anna, dar m-ai facut sa rad... Micutii tai sunt isteti si nostimi. La prima vedere este amuzant. Dar, ai dreptate sa te ingrijorezi un picut... Cu toata restrictia pe care le-o impui se vede puternica influenta a jocurilor... Trebuie avut grija. Jocurile dau dependenta. Fiul meu lureaza in domeniul jocurilor pe calculator. Cel putin 8h/zi testeaza jocuri. Cand lasa calculatorul citeste, este adevarat, dar si asta il rupe de realitate... Nu vreau sa zic mai mult... desi, as putea sa scriu o carte despre efectele jocurilor asupra psihicului, dar este prea dureros pentru mine... Ai grija de copii tai si redu timpul alocat pt jocuri, la zero. Nu-i nici o paguba.
Noapte buna!