As fi recunoscatoare oricui imi va raspunde la citeva din intrebarile de mai jos. Imi cer scuze daca sint cam scolaresti. Eu ma duc la biserica de la 16 ani (am 32 acum) dar parintii mei nu au fost crestini practicanti.
Multumesc,
Elena
1.La slujba Sf. Maslu de ce aduce lumea faina si ulei? Ce semnifica uleiul?
2.La slujba de multumire pot sa aduc in loc de 5 piini si vin, ulei si faina?
3.La zilele sfintilor slujba de multumire si cea de pomenire a mortilor cu numele sfintilor se face la sfirsitul liturghiei?
4.De ce se face pomenirea mortilor in fiecare joi din postul Pastelui? Si de ce se aduce si faina intr-un vas?
5.Ce inseamna cind platesti 40 de parastase pentru morti?
6.Purtarea doliului, a hainelor negre, este obligatorie pentru cineva daca i-a murit sotul/sotia sau unul din parinti? Pentru cit timp?
7.Care este semnificatia dezgroparii dupa 7 ani ale osemintele mortilor?
8.Care este semnificatia dezgroparii dupa 7 ani ale osemintele mortilor?
9.Dupa cite zile pot sa ma spal pe cap sau sa fac dus dupa ce ma impartasesc?
10.Pot sa ma spal pe cap vineri sau duminica?
11.Pot sa fac dus duminica?
12.Am voie sa ma impartasesc daca am ciclu?
13.Pot sa ma impartasesc cu capul descoperit?
14.Este gresit daca ma rog cu palmele lipite una de alta si nu cu degetele incrucisate?
15.Este obligatoriu sa stau in genunchi la Vohodul Mic, la citirea Apostolului, a Evangheliei, la Vohodul Mare, la spunerea Crezului si la rugaciunea Tatal Nostru?
16.De ce se sta in picioare la liturghie de la Pasti pina la Inaltare? Se sta si la Inaltare in picioare la liturghie?
17.Elevii invata in scoala ce se petrece in timpul Liturghiei si care este semnificatia simbolica a etapelor Liturghiei?
18.Am voie sa iau pilule anticonceptionale daca sint casatorita?
|