View Single Post
Vechi 25.05.2011, 18:28:11
antoniap
Guest

Implicit

Eu cred ca trebuie sa privim cu delicatete problema. Milostenia este o fapta buna. Nu trebuie sa ne grabim sa aruncam cu pietre in biserica la modul general pentru ca, iata, exista niste taxe. Eu cred ca prin acest soi de carteala noi judecam sluga altuia, ceea ce nu mi se pare corect. Problema aceasta necesita nuantare si chiar individualizare a situatiilor. In plus, ar fi bine ca fiecare confesiune sa se refere numai la situatia din biserica sa. Preotia de mir nu e pustnicie.

Vrem preoti mai altruisti? In ce scop? Ca sa mai economisim noi mai mult, sa mai petrecem o seara la cafenea, sa mai cumparam un pachet de tigari, sa mai mergem la un film?

Preotul n-are decat sa moara de foame, ca de-aia s-a facut preot: sa ne asculte toate pasurile zi si noapte, sa se roage pentru noi gratuit si sa vina si acasa sa ne sfinteasca locuinta tot gratuit. Iar noi sa-l privim eventual cu dispret...

Nu sunt de acord cu bani dati pentru spovedanie, caci asta ne-ar crea impresia ca am fost iertati pentru ca am dat bani, prin urmare nu mai avem nevoie de pocainta. Ducem mai bine la Sfanta Liturghie, nu la Spovedanie, daca vrem, ulei, vin, tamaie, iar preotul le administreaza cum considera. Dar nu e bine sa fim atat de impietriti, incat sa plangem pentru un leu dat la biserica.
Reply With Quote