Citat:
Īn prealabil postat de Liviu33
Foarte bine punctat si foarte frumos ati spus! Sper sa nu mi-o luati in nume de rau dar cuvintele dumneavoastra imi sunt extrem de cunoscute! Parca ar fi cuvintele preotului la care ar trebui sa merg la biserica si care a savarsit niste nereguli(mari) cu banii enoriasilor si ai unor institutii. Au fost anchete, ziarele au scris si totul s-a linistit. El e bine merci si nu s-a schimbat sub nici o forma. Iertati-mi comparatia si sper sa credeti ce spuneti.
Din pacate banii sunt o necesitate ce nu poate fi ignorata!
|
Dragul meu frate in Domnul, adevarat iti spun ca sigur eu am pacate mai mari ca ale acelui preot din pricina caruia marturisesti ca te-ai smintit. Poti fi sigur insa, ca pacatele mele nu-mi intuneca credinta ce a izvorat cuvintele pe care mai inainte le-am spus.
Totusi, mai incerc o data: Biserica este sfanta iar fratia ta si noi toti suntem Biserica. Dar eu sunt pacatos, deci sfintenia Bisericii nu-i de la mine. Crezi ca poti sa intelegi o astfel de stare? Eu spun ca nu inca! Asta pentru ca fratia ta te afli (de voie ori de nevoie) in afara Bisericii. Ma vei judeca, poate, cu siguranta pe care ti-o da dreptatea ce o ai; eu te sfatuiesc insa, sa te asezi cu rabdare spre aflarea
iubirii pe care ne-a lasat-o mostenire Domnul nostru Iisus Hristos. Cand o vei afla, vei imbratisa omul cazut ca pe un frate drag, indiferent de caderea lui. Atunci vei fi
in Biserica! Sa dea Domnul sa apuci clipa aceasta de iubire! Asta doresc eu si fratiei tale si tuturor celor ce vor sa vada raiul!
P.S. Acelasi lucru dar mai pe scurt si in limbaj mai "forumistic": nu este de folos pentru mantuire acest thread. Problemele enuntate exista, dar nu sunt definitorii pentru Biserica si preotie. Ele trebuiesc rezolvare local, in mod concret si nu prin generalizare rautacioasa ci cu discernamant crestin si dragoste reala. Peste toate acestea,eu nu ma simt atat de curat incat sa pun la zid Biserica lui Hristos. Fratia ta?