View Single Post
Vechi 25.05.2011, 23:04:11
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Iubitilor,
Biserica nici va saraci, nici se va imbogati cu averi lumesti! Biserica noastra saraceste sau se imbogateste cu sfintenia sufletelor noastre! Foarte "frumos si profund" ne punem problema celor lumesti in analiza vietii Bisericii. "Am cerut", "am luat", "am dat"... bani! Mai ceva ca la piata! Pestera de talhari!!! Preotul lacom este talhar! Lacomia il face sa fie talhar, nu o anumita valoare materiala ce trece dintr-o parte in alta. Credinciosul zgarcit, "nedarnic", este talhar cand vrea sa primeasca de la Dumnezeu Har dar calculeaza mai intai cat face, dupa un mercurial imaginar! Biserica devine pestera de talhari cand accepta ca duhovnicia sa fie masurata in aur sau argint!

Cine este judecatorul Bisericii? In toata "discutia" acestui thread, unde este Hristos? Am citit si nu L-am gasit! Hristos pe care eu il cinstesc se cheama Domnul Puterilor si este dintru inceput Iubire desăvârșită.

Mai intreb inca: ce este pentru voi Biserica lui Hristos? Dar slujirea preotului in Biserica aceasta? Este exact ceea ce dati fiecare din voi: ori iubire, ori dreptate, ori poate si una si cealalta, ori poate nici una nici cealalta! Sfintenia o veti gasi doar prin iubire. Iar cine nu cauta sfintenia aici cu toate puterile lui, nu va intra in rai!

Biserica va dainui oricum, cu bani sau fara bani acceptati ori ceruti, daruiti ori platiti. Cine cere ori plateste spre a lui osanda o face!
Multumim pentru cuvant, Parinte.
Intr-adevar, daca ajungem sa vorbim despre Biserica avand in vedere banii si facand abstractie de Hristos, suntem de plans.
Mantuirea nu poate fi obtinuta contra cost. Dar credinciosul stie ca lucratorul e vrednic de plata sa. Si nu e lipsit de bun simt si de dragoste fata de preotul sau. El nu cotizeaza din obligatie, ci din bun simt, din dragoste pentru cel ales de Hristos sa-I fie slujitor.

Si preotul stie ca e slujitor al lui Dumnezeu, nu al lui Mamona; stie ca enoriasii sai nu sunt simpli platitori de taxe si impozite, ci persoane chemate in Imparatia lui Dumnezeu, persoane carora Mantuitorul Se ofera spre hrana. Adevaratul preot nu-i traficant de Hristos, ci persoana prin care Hristos Se daruieste credinciosilor.
Reply With Quote