Citat:
Īn prealabil postat de Pr. Gheorghe
Iarta-ma si tu frate drag, ca poate in graba mea am spus ceva necuvenit! Ai mare dreptate in ceea ce observi; dar in Biserica noastra domneste Iubirea nu dreptatea! Iar cine iubeste cu adevarat nu va fi in veci nedrept! La iubire se ajunge prin rabdare si ascultare. Fii rabdator si ascultator si te vei mantui!
Roaga-te si pentru mine! Domnul sa te apere de ispita dreptatii fara iubire!
|
Nu ati spus nimic necuvenit, doar eu am sarit asa... Insa eu vad iubirea ca pe o lupta, cand cineva nu primeste iubirea trec mai departe pentru ca altcineva are nevoie de iubire. Eu nu sunt Hristos, sunt doar un om. Nu am timp sa fac toate cate trebuie sa fac. Biserica e facuta din oameni pentru oameni. Oamenii se duc daca nu se face ceva. Eu sunt satul de lancezeala Bisericii dar si a societatii-de fapt cele doua se aseamana. Ca fapt divers IPS Teodosie (ca tot sunteti din eparhia sa) este pentru mine un model de actiune, controversat dar extrem de activ. Daca era comod nici nu isi atragea atatea oprobii si nici nu gresea. Dar per ansamblu eparhia sa s-a facut cunoscuta si a iesit din anonimatul in care se scalda. Sunt mai convins ca Hristos va trece cu vederea greselile celor care lupta sa faca ceva decat rabdarea si ascultarea celor care nu intreprind nimic.
Imi cer iertare daca vi s-a parut ca v-am judecat, nu va cunosc si asta ma impiedica sa o fac! Rugati-va si dumneavoastra pentru mine si chiar daca numai smerit nu sunt sa stiti ca IUBIREA este si fundamentul conceptiilor mele!