Citat:
În prealabil postat de MariS_
Din pacate, pe masura ce Biserica crestea cantitativ, se dilua calitativ, adica se renunta treptat la partea de comuniune efectiva si slujire a aproapelui prin punerea in comun a averilor, impunandu-se incet, incet individualismul, separatismul. Sau altfel spus, s-a impus "comuniunea duminicala", in rest fiecare cu ale lui. In schimb a inceput sa se puna tot mai mare accent pe partea de inchinare si pe cea de cunoastere.
|
E bine ca a i facut aceste precizari, am inteles acum la ce te refereai cand spuneai povestea asta.
Observi ca e de fapt o conceptie cu influente neoprotestante. Ei spun ca dupa trei secole de aur a urmat schimbarea invataturii si ea a fost regasita abia in zilele noastre de cine altii decat de ei. Pentru aceasta nu-i au la suflet pe sfinti.
Eu ii numesc ecumenisti pe cei ce au aceasta conceptie, ca toate cultele crestine sunt la fel. Am discutat cu putini (3-4), pentru ca nu prea am intalnit, dar toti au cam aceeasi conceptie, o conceptie neoprotestanta. Cred ca nici nu sunt practicanti, se pot ruga oriunde, nu au nevoie de biserica.
Ceea ce scrii nu e adevarat, poti citi vietile sfintilor. De exemplu Sf. Vasile des invocat aici, e cel care a infiintat spitale si altele, putem auzi in fiecare 1 ianuarie la biserica.
Iar Mantuitorul ce a spus de Marta si Maria?
"Și ea avea o soră ce se numea Maria, care, așezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvântul Lui. 40.Iar Marta se silea cu multă slujire și, apropiindu-se, a zis: Doamne, au nu socotești că sora mea m-a lăsat singură să slujesc? Spune-i deci să-mi ajute. 41.Și, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijești și pentru multe te silești; 42.Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună și-a ales, care nu se va lua de la ea."
Ambele trebuiesc, dar mai ales partea Mariei. Depinde pe cine vrem sa credem, pe pastorul John, care are o filozofie frumoasa sau pe sfinti, care fac minuni.