View Single Post
Vechi 26.05.2011, 12:10:17
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tangun Vezi mesajul
Vrei sa spui ca daca nu impartasesti nici un sistem de concepte religioase, nu poti fi curat in suflet? Poti fi curat si ingrijit sufleteste doar daca esti etichetat ca ortodox?
Bineînțeles că poți fi curat în suflet, chiar dacă ești păgîn. Dar aici mă refer la păgînii cărăra nu li s-a vestit cuvîntul Evangheliei, care nu știu nimic despre Hristos și despre revelația Adevărului. Dacă un indian care a trăit în tribul lui să spunem pe la anul 1000 a simțit în sinea lui că există un Mare Spirit și a crezut în El, ducînd o viață în stare de bine, atunci da, are toate șansele să se mîntuiască. Dar dacă un ateu care a trăit într-o țară creștină moare, nu-l văd bine la Judecată, deoarece nu a crezut în Dumnezeu Care i s-a revelat în diverse felul de-a lungul vieții. Faptele bune i se vor contoriza, dar nu cred că are vreo șansă de mîntuire. Asta cred eu, însă dreptul Judecător știe mai bine ce va fi cu fiecare în parte.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote