View Single Post
Vechi 26.05.2011, 12:22:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tangun Vezi mesajul
Este fals ceea ce spui. Sunt o multime de religiosi, crestini sau de alte religii care sunt cu sufletul pustiu si murdar si multi ce nu impartasesc aceste dogme mult mai curati la suflet. Numai din acest lucru iti poti da seama ca nu conteaza conceptul religios cu care incerci sa te identifici, ci conteaza interiorul, sufletul.
Ăia care sînt religioși, dar au sufletul murdar, nu își înțeleg religia. Creștini sigur nu sînt, iar ortodocși nicidecum. Pot să se declare cum vor, nu înseamnă că e adevărat ce susțin.

Numai pe baza acestui lucru nu poți concluziona nimic, extrapolînd. E o greșeală mare să spui așa ceva, iar tu știi bine asta.

Citat:
În prealabil postat de Tangun Vezi mesajul
In ultima instanta, dogma este o eticheta egocentrica. Nu esti nimic altceva in afara de viata, fiinta. Toate celelalte sunt etichete mentale. Dogmaticii vor spune cine suntem? Suntem nimic? Da, nimic. Dar de unde sa inteleaga ei ce este Nimicul? Nimicul este acel spatiu care permite tuturor lucrurilor sa existe. Fara acest spatiu nu ar putea exista ceea ce exista. Acel spatiu se numeste constiinta. Ce este constiita? La aceasta intrebare nu se poate da un raspuns. In momentul in care veniti cu un raspuns ati falsificat-o, ati transformat-o intr-un alt obiect. Nu puteti cunoaste constiinta dar puteti deveni constienti de ea ca fiind voi insiva. In momentul in care ati devenit constienti nu veti mai putea sa va murdariti sufletele. Sufletele murdare sunt sufletele inconstiente, patimase, prinse si blocate in dualitatea actiune-reactiune, placere-durere, nastere-moarte. Aceasta e adevarata spiritualitate, a deveni constienti. Restul sunt visele inconstientei - frumoase sau cosmaruri. A fi constient de ceea ce esti cu adevarat. Ceea ce nu se poate vedea cu ochiul, dar datorita caruia ochiul poate sa vada. Ceea ce nu poate fi auzit cu urechea, dar datorita caruia urechea poate sa auda. Ceea ce nu poate fi gandit cu mintea, dar datorita caruia mintea poate sa gandeasca.
Din cîte-mi dau seama, tu amesteci filosofia budistă cu cea hinduistă. Extragi ce-ți convine din fiecare, îți formezi o credință, după care susții că nu contează sistemul religios. Pentru mine contează, deoarece cred într-un Dumnezeu personal Care a dorit să Se facă cunoscut oamenilor și să-i mîntuiască de cel rău. Ceea ce ne-a descoperit despre El Însuși este Adevărul, singurul Adevăr care contează. Restul este minciună, fals și deșertăciune. Restul e amăgeală, praf și întuneric.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote